Община
Община
Туризъм
Новини

215 години от рождението на Колю Фичето

По случай 215-та годишнина от рождението на Първомайстора на българската архитектура, Община Дряново представя изложба на открито с фотографии на емблематични Фичеви обекти. Изложбата е разположена на ларгото в Дряново, достъпна за всички жители и гости на града. Експозиционните табла са изработени от Фондация "Българска слава" и включват дряновските обекти на майстора - църквата "Св. Никола", каменния мост над р. Дряновска и Икономовата къща, както и покрития мост над р. Осъм в Ловеч, моста над р. Росица в Севлиево, чешмата в двора на Соколския манастир, Преображенския манастир край Велико Търново, хана на хаджи Николи и новия конак във Велико Търново. Изложбените панели, изработени по поръчка на Община Дряново, ще бъдат използвани и за други тематични експозиции. 
Община Дряново ще отбележи 215-та годишнина на Колю фичето на 17 и 18 септември с различни мероприятия, посветени на Майстора.

215 години от рождението на Колю Фичето 215 години от рождението на Колю Фичето 215 години от рождението на Колю Фичето 215 години от рождението на Колю Фичето 215 години от рождението на Колю Фичето 215 години от рождението на Колю Фичето
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново