Община
Туризъм
Програма за есенните празници в Дряново
Новини

На Стадион - Царева ливада ще се проведе тридневен футболен турнир за Купа "Дряново"

Футболният турнир за Купа "Дряново", който ще се проведе от 27 до 29 август, ще бъде първото спортно мероприятие на новопостроения стадион в село Царева ливада. Тридневният турнир е организиран от ФК "Локомотив-1927" - Дряново и Община Дряново по случай официалното откриване на стадиона, но събитието ще съвпадне и с ежегодния празник на селото, както и с 69-годишнината от основаването на Спортно дружество "Републиканец" - Царева ливада. 

Във футболната надпревара, която ще се проведе под егидата на кмета на община Дряново д-р Иван Николов, ще участват отбори от цялата страна. Според регламента на турнира отборите ще бъдат разделени в две възрастови групи:

1-ва възрастова група (деца, родени през 2002 г. и 2003 г.):
- ФК "Локомотив-1927" - гр. Дряново;
- ФК "Севлиево" - гр. Севлиево;
- ФК "Левски" - гр. Русе;
- ФК "Светкавица" - гр. Търговище;
- ФК "Чардафон-1919" - гр. Габрово;
- ФК "Янтра" - гр. Габрово.

Отборите ще бъдат разделени по системата "Бергер" в 2 групи /А и Б/ по 3 отбора. Ако на терена в груповата фаза се получи равен резултат в редовното време, той се запазва. При крайното класиране се има предвид Наредбата за провеждане на първенствата и турнирите в системата на БФС. Отборите, класирали се в двете групи на 3-то място, играят финална среща за 5-6 място; отборите, класирали се в двете групи на 2-ро и 1-во място, играят финални срещи съответно за 3-4 и 1-2 място. Ако на терена във финалната фаза се получи равен резултат в редовното време, продължения не се играят, пристъпва се към изпълнение на наказателни удари. Играят се 2 полувремена по 35 минути с 10 мин. почивка между тях. Брой състезатели 10+1; неограничен брой смени при спряна игра.

2-ра възрастова група (деца, родени през 2005 г. и 2006 г.):
- ФК "Локомотив-1927" - гр. Дряново;
- ФК "Дунав" - гр. Русе;
- ФК "Балкан" - гр. Плачковци;
- ФК "Чардафон-1919" - гр. Габрово;
- ФК "Севлиево" - гр. Севлиево;
- ФК "Локомотив" - гр. Горна Оряховица;
- ФК "Янтра-1919" - гр. Габрово;
- ФК "Левски-2007" - гр. Левски.

Отборите ще бъдат разделени по системата "Бергер" в 2 групи по 4 отбора. Ако на терена в груповата фаза се получи равен резултат в редовното време, той се запазва. При крайното класиране се има предвид Наредбата за провеждане на първенствата и турнирите в системата на БФС. Отборите, класирали се на първите две места в двете групи играят два полуфинала момежду си, като първият отбор от група А играе с втория отбор от група Б, а вторият отбор от група А - с първия от група Б. агубилите играят за 3-то и 4-то място, а победителите за 1-во и 2-ро място. Ако на терена във финалната фаза се получи равен резултат в редовното време, продължения не се играят, пристъпва се към изпълнение на наказателни удари. Играят се 2 полувремена по 15 минути с 5 мин. почивка между тях. само срещите във финалната фаза за директно класиране от 1-во до 8-мо място се играят в две полувремена по 20 минути с 5 мин. почивка. Брой състезатели 6+1; неограничен брой смени при спряна игра.

Начало на турнира - 27.08.2015 г. от 10.00 ч., Стадион - Царева ливада
Награждаване на участниците и закриване на турнира - 29.08.2015 г. от 13.30 ч.

Услуги
Актуално
Есенни празници 2018
Звук и светлина
3D Mapping
ILoveBulgaria
Видео клип Дряново