Община
Община
Туризъм
Новини

Гран при и 9 златни медала за изпълнителите при НЧ „Надежда - 1925” в Туркинча от юбилейния пети Световен шампионат по фолклор "World Folk”

Гран при за цялостно представяне „Златен Орфей” и още 9 златни медала извоюваха дамите от камерна група за народна музика „Болярско настроение” и трио „Болярки” при Народно читалище „Надежда-1925” в село Туркинча, община Дряново, на V-тия Световен шампионат по фолклор "World Folk”. Шампионатът се провежда в момента на различни сцени по Южното ни Черноморие, а дамите от Туркинча са представили виртуозните си вокални и инструментални способности на сцени в кк „Слънчев бряг”, Свети Влас и Бургас.
В състезанието участват фолклористи от 20 страни, а негови организатори са Световната Асоциация на Фолклорните Фестивали (WАFF), Европейската Асоциация на Фолклорните Фестивали (ЕАFF), World Folklore Academy и Event Vacation.
Характерна особеност на Световния шампионат по фолклор "World Folk” е, че всички изпълнения се записват с професионална аудио и телевизионна техника и най-добрите от тях се излъчват многократно по повече от 50 кабелни телевизии в България, по  4 сателитни телевизии с обхват цяла Европа, както и по Световната интернет телевизия " EuroFolkTV" на адрес tv.eurofolk.com.  Всичко това се прави за да се изпълни  основната цел на Световния шампионат - да популяризира традиционните народни изкуства чрез огромните възможности на масмедиите.
По думите на Манол Петров, председател на читалищното настоятелство при НЧ „Надежда - 1925” в село Туркинча, медалите на изпълнителките от „Болярско настроение” и трио „Болярки” са очаквани и напълно заслужени, защото между 3 и 5 юли т.г. те били отличени с общо 6 златни медала за участието си в VII-мия Европейски шампионат по фолклор „Евро фолк 2015”.

Снимка
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново