Община
Община
Туризъм
Новини

Мобилният център на Община Дряново отново обхожда селата, за да улесни населението в ползването на здравни, социални и административни услуги

 

Мобилният център на Община Дряново отново обхожда селата, за да улесни населението в  ползването на  здравни, социални и административни услуги.  Той работи по силата на реализиран от местната власт проект „Изграждане на информационен център за мобилни услуги и съвети за гражданите и бизнеса в община Дряново” по мярка 321 “Основни  услуги на  населението и икономиката в селските   райони”  от Програмата за  развитие на селските райони 2007-2013 г.
Мобилният център (специално оборудван микробус) с преносима медицинска техника за диагностика и контрол на място: портативен ЕКГ апарат, апарат за кръвно налягане и апарат за кръвна захар и екип от специалисти ще посети по график населените места от територията на общината. Целта му е да улесни в максимална степен населението при нужда от здравни, социални и административни услуги. Чрез сателитна интернет връзка е възможна и видео - конферентна връзка между хората по места с личните им лекари, т.нар. здравен телемониторинг или здравни услуги от разстояние. Това решава проблема с липсата на конкретен медицински специалист на место и спестява немалко разходи.
В резултат на успешното реализиране на проекта освен Мобилния център Община Дряново успя да създаде информационни центрове за мобилни услуги и обслужване на едно гише в селата - Царева ливада, Ганчовец и Гостилица. Съществуващият Център за услуги и информация на гражданите в сградата на администрацията в Дряново придоби нов облик, с нови офис -техника и оборудване, и надгради функциите си чрез внедряването на нова Единна интегрирана информационна система за управление на община „ИМЕОН”. Тя е съществено улеснение за  предоставяне на услуги и съвети по електронен път на граждани и бизнеса - платформата за електронни услуги на сайта на Община Дряново.
С този проект Община Дряново се оказа първа в страната, която успява да въведе модел за административно обслужване, чрез изграждане на информационен център за мобилни услуги, здравни съвети и здравен телемониторинг за гражданите и бизнеса. Затова проектът бе отличен с престижната награда на Българската асоциация по информационни технологии, в категория „Общинска администрация”. Наградата прие кметът д-р Иван Николов, в присъствието на президента на Република България Росен Плевнелиев, вицепремиера Меглена Кунева, министърът на икономиката Божидар Лукарски и представители на IT - сектора.

Снимка 1 Снимка 3 Снимка 3 Снимка 4 Снимка 5 Снимка 6
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново