Община
Община
Туризъм
Новини

90 години от основаването си отбеляза Туристическо дружество “Бачо Киро” - Дряново

Сдружение туристическо дружество „Бачо Киро“ - една от най-авторитетните и активни нестопански организации в община Дряново, отпразнува 90 години от създаването си. Събитието по повод юбилейната годишнина бе отбелязано в късния следобед на 4 септември т.г., с три прояви.
Първо бе открита възпоменателна плоча в двора на СОУ „Максим Райкович”, на мястото където е учредено дружеството, на 5-ти април 1925 г., от Георги Попов, Георги Ганчев, Павел Павлов, Сава Рудев, Ганчо Минев, Илия Никоевски и Милка Марева, Стефан Влайковски, Пенчо Карамихов, Стефан Чукоев, Димитър Попов. Веднага след това се проведе тържествено събрание с награждаване на изявените му деятели, а честта да е знаменосец на знамето на дружество бе поверена на Мартин Маринов - носител на три медала от първенството по ориентиране за Централна и Източна Европа 2015 г.
С най-високото отличие на БСТ „Медал Алеко” и като най-изявени деятели на ТД „Бачо Киро” бяха удостоени Мария Димитрова и Христофор Христов. „Медал за особени заслуги” бе връчен на Георги Цветков, Илийчо Илиев, Добри и Цветанка Добрева (треньори в Спортен клуб по ориентиране „Бачо Киро - 94"), Марийка Кънева  (счетоводител на дружеството от 1971 г.). Значката „Отличник на БТС” получиха: Илияна Попова (Председател на СКО „Бачо Киро - 94”), Илия Илиев, Снежана Досева, Николина Христова, Галина Кирвикова. С „Грамота на БТС” бяха наградени още 14 дряновци, а с „Грамота на ТД „Бачо Киро” други 10 активисти и сподвижници на сдружението.  Връчен беше и благодарствен плакет на г-жа Мариана Печеян, председател на Общински съвет - Дряново, за оказана финансова и морална подкрепа за провеждане на състезанията по спортно ориентиране за купа „Дряново”.
Поздравления към всички присъстващи отправиха лично председателят на Сдружение „БТС” Алексей Стоев и кметът на община Дряново д-р Иван Николов. Поздравителни адреси бяха изпратени от ТД „Приста” - Русе, ТД „Трапезица” - Велико Търново, ТД „Росица” - Павликени, ТД „Сърнена гора” - Ст. Загора, ТД „Белите брези” - Борово, от заслужилия майстор на спорта Митьо Калчев и майстора на спорта Димитър Богданов, както и от НЧ "Развитие-1869", ПГИ „Рачо Стоянов” и СОУ „Максим Райкович”.
Вечерта завърши с концерт в Големия салон на Културния дом (НЧ „Развитие - 1896”), в който участва хор „Стринавско ехо” към НЧ "Развитие-1869", създаден преди близо три десетилетия с помощта на ТД „Бачо Киро”. Наслада за публиката бе и представянето на двете близначки с акордеони Мария - Десислава и Дарена - Светослава Димитрови. В концерта участва и оркестър „Еделвайс”, с ръководител Славчо Илиев и танцов състав „Балканджийче” при НЧ „Развитие-1869”. Концертът приключи с общо изпълнение на песента „Походна песен” по музика на Филип Аврамов.
Днес 20 души от СКО „Бачо Киро” участват в надпреварата на Държавното първенство по нощно ориентиране и за 54-та купа на вестник „Ехо" (5 и 6 септември, Тетевен).

Снимка 1 Снимка 2 Снимка 3 Снимка 4 Снимка 5 Снимка 6 Снимка 7 Снимка 8 Снимка 9 Снимка 10 Снимка 11 Снимка 12
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново