Община
Община
Туризъм
Новини

ОБРЪЩЕНИЕ НА КМЕТА НА ОБЩИНА ДРЯНОВО Д-Р ИВАН НИКОЛОВ, ПО ПОВОД СЪЕДИНЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,

СКЪПИ ДРЯНОВЦИ,
Всяка година на 6-ти септември отбелязваме Съединението на България. На този ден преди 130 години държавата ни възкръсна обединена и осъзнала готовността си да отстоява своето независимо развитие.
Днес никой не таи съмнения, че Съединението е сред бележитите дати в новата българска история - дръзко и родолюбиво, възкресило държавността, единението на народа ни. Но Съединението е и събитие от европейската летопис на XIX в., първият ясен знак от млада България за самостоятелно и равноправно участие към политиците в Европа. Делото не би било успешно, без участието на целокупния български народ, и за всеки е ясна поуката от него - успяваме, когато сме единни, когато загърбваме личните си и политически пристрастия, защото отрицанието и разединението не водят до нищо добро. Обединени можем да решаваме  съдбините си сами, вместо да бъдем оплаквани, подпомагани и съжалявани.
Вярвам, че всеки от нас приема поуката и ще намира сили, воля и решимост за да работи в полза на България и Дряновския край, за да станат те още по-красиво, спокойно и желано място за живот, стопанска инициатива и просперитет.

ЧЕСТИТ ДА НИ Е ПРАЗНИКА!

Д-р Иван Николов
кмет на община Дряново

 

Снимка кмет
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново