Община
Община
Туризъм
Новини

588 ученици от община Дряново, днес пристъпиха училищния праг

Първият учебен ден е специален празник за всички дряновци, в чийто дом има ученици или възрастни, опазили за цял живот почитта към знанието и носталгията по ученическите години. В началото на учебната 2015/2016 година учениците от първи до 12 клас в общината са 588 на брой.
Кметът на общината д-р Иван Николов лично откри новата учебна година в СОУ „Максим Райкович” и  ПГИ „Рачо Стоянов”. Радостта от празника той сподели с родители, пенсионирани вече преподаватели, приятели и поддръжници на образователните институции. Навсякъде първият учебен ден бе съпроводен от радостно въодушевление, усмихнати лица и много цветя.  Ученици, учители и родители изпълниха двора пред украсените по хубава българска традиция училища.
66 са първокласниците тази година в СОУ „Максим Райкович”. Точно в 9.00 часа малчуганите, а и всички други по-големи ученици, бяха тържествено посрещнати в школото. Новата учебна година бе открита с издигане на националния флаг, изслушване на химна на Република България и посрещане на училищното знаме.
Учениците тук са подготвяни със знания, придобиват важни умения, но и научавани как да бъдат по-добри граждани, достойни и обичани синове и дъщери, каза в поздрава си кметът. Той специално поздрави и преподавателите в СОУ „Максим Райкович“ с убедеността, че са много добри професионалисти и стойностни хора, които освен да обучават са готови да подкрепят и напътстват децата.
Подарък д-р Николов връчи на най-развълнуваните ученици - първокласниците. На всеки от тях той поднесе специално подбрана книга с послание, в което пише „Мило дете, не се страхувай, усмихвай се и се радвай, защото училището е един прекрасен прозорец към света! Училището ще те поведе по пътя на знанието. А знанието ще те поведе по пътя на успеха.”
Час по-късно специален поздрав кметът отправи и към учениците, учителите и родителите в Професионалната гимназия по икономика "Рачо Стоянов" в Дряново. В празнично си слово д-р Николов пожела успешна година на всички гимназисти и учители, за които училището е и място за изява, нови постижения и сбъднати мечти.
С усмивки, добро настроение, празнична украса, много веселие и неспирна глъч  започна новата учебна година и в ЦДГ „Детелина”.

Снимка 1 Снимка 2 Снимка 3 Снимка 4 Снимка 5 Снимка 6 Снимка 7 Снимка 8 Снимка 9 Снимка 10 Снимка 11 Снимка 12 Снимка 13 Снимка 14 Снимка 15
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново