Община
Община
Туризъм
Протоколи

Протокол № 23/30.09.2015 на Общинска избирателна комисия - Дряново

П Р О Т О К О Л

№ 23

 

Днес, 30.09.2015 г., в 16.00 часа се проведе заседание на Общинската избирателна комисия - Дряново при следния дневен ред:

1. Разглеждане на резултата от извършена проверка по внесена жалба наш вх.№ 103/29.09.2015г. от д-р Нено Бонев Ненов в качеството му на упълномощен представител на МК „ЗАЕДНО ЗА ДРЯНОВО (РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК И БЪЛГАРСКА НОВА ДЕМОКРАЦИЯ) “ за нарушения на Изборния кодекс

Докладва: Секретар ОИК

1.След извършена проверка по жалба от д-р Нено Бонев Ненов в качеството му на упълномощен представител на МК „ЗАЕДНО ЗА ДРЯНОВО - (РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК И БЪЛГАРСКА НОВА ДЕМОКРАЦИЯ) “ за нарушения на л. 183, ал.2 и 4 от Изборния кодекс, за да се произнесе, ОИК Дряново взе предвид следното:

Жалбата е постъпила в 16.40 часа с входящ №. №103/30.09.2015 г. и е подписана от упълномощения да представлява коалицията д-р Нено Бонев Ненов. Като доказателство е приложен  1 бр. Покана за концерт за откриване на предизборна кампания. Твърди се, че в представената Покана са нарушени разпоредбите на чл.183, ал.2 и ал.4 от ИК. Претендира се за вземане на мерки от ОИК за преустановяване на практиката за нарушение на Изборния кодекс в предизборната кампания и за недопускане на участие на деца в нея, в противовес на чл.11, ал.4 т Закона за закрила на детето.

Като се запозна с представената от жалбоподателя като доказателство Покана за концерт, ОИК приема за установено следното:

В изпълнение на своите задължения представители на ОИК-Дряново извършиха проверка на място в НЧ „Развитие-1869“, гр. Дряново, за участието на ДЮТС „Балканджийче“ в мероприятието, организирано от инж. Мирослав Семов - регистриран като независим кандидат за кмет на община Дряново. В хода на същата се установи, че са изпълнени 2 народни танца от 19 деца между 8 и 14 години, които са присъствали във залата със своите родители и за всяко от които има подписана декларация за съгласие за участие от един от родителите. Копия на същите декларации прилагаме към настоящия Протокол.

Проведен е и телефонен разговор с г-жа Ганка Маркова - Началник отдел „Закрила на детето“ към Дирекция за „Социално подпомагане“ гр. Севлиево. При тях е постъпил устен сигнал за същото нарушение и същите са извършили проверка по случая. Като орган, овластен да извършва проверки по жалби и сигнали за нарушаване правата на децата, по смисъла на чл.21, ал.1, т.3 от ЗЗД. Същите са се произнесли по постъпилия сигнал като неоснователен.

По твърдение I на д-р Ненов за нарушаване на чл. 183, ал. 2 от Изборния кодекс за липса на информация „Купуването и продаването на гласове е престъпление“в Поканата за концерт, организиран от регистрирани в ОИК Дряново ПП и независим кандидат за кмет, основавайки се на &1 т.17 от ДР на Изборния кодекс, че предизборна агитация е призив за подкрепа или неподкрепа на кандидат, партия, коалиция или инициативен комитет при участие в изборите, ОИК - Дряново не намира Покана за събитие за агитационен материал. По смисъла на чл. 183, ал.1 от ИК.

Въпреки всичко, ОИК намира , че спазването на изборното Законодателство от всички партии, коалиции и независими кандидати е императивно.

Предвид изложеното и на основание чл.87, ал.1, т.1, във връзка чл. 85, ал. 4, изр. първо от Изборния кодекс Общинска избирателна комисия – Дряново прие следното

Р Е Ш Е Н И Е:

 

ПРИЕМА РЕШЕНИЕ ЗА ОТХВЪРЛЯНЕ като недопустима жалба наш вх.№ 103/29.09.2015г. от д-р Нено Бонев Ненов в качеството му на упълномощен представител на МК „ЗАЕДНО ЗА ДРЯНОВО (РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК И БЪЛГАРСКА НОВА ДЕМОКРАЦИЯ) “ за нарушения на Изборния кодекс

 

Заседанието приключи в 16:25 часа.

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Ирина Стайкова                                                       

СЕКРЕТАР: Цанко Цанев                                                                        

ЗАМЕСТНИК - ПРЕДСЕДАТЕЛ: Мирослава Пенчева                 

ЧЛЕНОВЕ:

Николинка Колчева                                                                                  

Костадин Христов                                                                                      

Недка Витанова                                                                                          

Вяра Стоянова                                                                                            

Ценка Костова                                                                                            

Нели Иванова                                                                                              

Михаил Колев                                                                                            

Десислава Заевска - Георгиева                                                        

Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново