Община
Община
Туризъм
Новини

ПГИ "Рачо Стоянов" отбеляза патронния си празник

Ученици и учители от Професионалната гимназия по икономика "Рачо Стоянов" отпразнуваха празника на училището. На днешната дата 7 октомври 2015 г., се навършват 132 години от рождението на бележития писател и драматург от Дряново - Рачо Стоянов Генов, патрон на икономическата гимназия. 
Директорът  на училището г-жа Снежина Симеонова поздрави своите възпитаници и целия учителски колектив  за постигнатите успехи в учението и обучението и им пожела здраве, дръзновение и бъдещи творчески и професионални успехи. Поздрав към младите икономисти и техните преподаватели отправи и Зам. кметът на общината г-жа Даниела Енчева, като прочете слово и поднесе цветя за тържествения повод.

Стихове на Рачо Стоянов рецитираха ученичките Биляна Килифарева и Мария Русева, както и преподавателят по Български език и литература Павлин Ботев. На празника се проведе и традиционният ритуал по предаване знамето на училището. Новите знаменосци на професионалната гимназия са Магдалена Георгиева и Мариета Рашкова от 8-ми клас и Петър Петров от 9-ти клас.

Час по-късно, граждани, преподаватели, бивши и настоящи възпитаници на икономическото училище, поднесоха цветя пред паметника на Рачо Стоянов, който Община Дряново откри точно преди една година, по повод 130-та годишнина на писателя.

ПГИ ПГИ ПГИ ПГИ ПГИ ПГИ ПГИ ПГИ ПГИ ПГИ ПГИ ПГИ
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново