Община
Община
Туризъм
Новини

Гръцки инвеститори с бизнес интерес в община Дряново

В четвъртък, 8 октомври 2015 г., на посещение в Община Дряново бе делегация от гръцки инвеститори, собственици на една от водещите фирми за производство на дограма и мрежи против насекоми в южната ни съседка, изнасяща продукция в цяла Европа.

Намеренията на гръцките бизнесмени,  развиващи бизнес в тази сфера повече от 30 години, е да стартират производство в Дряново, като първоначално наемат свободни халета във „ВСК Кентавър-ИЗ Динамика“ ЕООД, а след закупуване на подходящ общински терен -  да изградят нова фабрика, оборудвана със съвременни производствени мощности.

На проведената среща с ръководството на Общината бяха обсъдени възможните терени, на които да бъде изградена фабрика на площ от 5000 м2, в която първоначално да бъдат заети 25 лица, като крайната цел е след година и половина да бъде достигната бройка от 70 работни места.

В хода на разговорите, участниците в делегацията изразиха становище, че детайлно са проучили местоположението, транспортно-логистичните дадености, както и профила на работната сила в общината, поради което са счели за уместно да насочат инвестицията си именно тук.

През последните години общинското ръководство винаги е оказвало пълно съдействие на инвеститорите, включително и с бързата си реакция  при издаване на всички разрешителни документи. Също така бе изразена и готовност за пълна подкрепа на начинанието на гръцката фирма, включително и с подпомагане в изграждането на довеждаща инфраструктура.

Припомняме, че в изключително кратки срокове през последния месец беше финализирана и друга бизнес-инициатива, свързана с разкриване на ново производство на територията на Дряново. Община Дряново вече осигури терен от 4 дка, на който  до 2 години ще бъде изградена фабрика за обработка на чугунени отливки с чуждестранно участие. Ангажимент на смесеното дружество ще бъде и разкриването на минимум 35 нови работни места.

Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново