Община
Община
Туризъм
Новини

ПГИ "Рачо Стоянов" - Дряново стана част от Microsoft IT Academy

От 1-ви октомври 2015 г. IT Academy влиза в Професионалната гимназия по икономика в Дряново. Двадесет възпитаници на училището, заедно с техният преподавател по информатика и информационни технолигии - г-жа Илиана Попова, са включени в проект "Microsoft YouthSpark - Кариера в информационните технологии" на Сдружението на завършилите Стопански факултет на Софийски университет "Св. Климент Охридски". Целта на проекта е да се предостави достъп до алтернативно и модерно електронно обучение по информационни и комуникационни технологии, в партньорство с IT академията на Microsoft, както и по предприемачество, в партньорство със Стопанския факултет при СУ "Св. Климент Охридски". Младежите ще получат онлайн консултации в посока на кариерното им ориентиране. 

YouthSpark е глобална програма на Майкрософт, в отговор на нарастващите икономически и социални предизвикателства пред младите хора. Целта на инициативата е да създаде въможност за образование, заетост и предприемачество за 300 милиона младежи в повече от 100 страни по света, през следващите 3 години, като им осигури шанс да планират и реализират пълния си потенциал.

Ацадемията за информационни технологии на Майкрософт е платформа за електронно обучение, чрез която се получава изпреварващ достъп до най-новите технологии на американската софтуерна компания, както и до съпътстващите ги учебни пособия. Обучението в тази платформа е насочено към подготовка за сертификация с едни от най-високо ценените от работодателите сертификати, вариращи от Microsoft Office Specialist до най-високите нива на Microsoft Certified Professional.

В рамките на програмата "Microsoft YouthSpark - Кариера в информационните технологии", Сдружението на завършилите стопански факултет ще предостави напълно безплатен достъп до платформата за електронно обученние Microsoft IT Academy на 20 ученици от ПГИ "Рачо Стоянов", на възраст между 15 и 18 години (от 9-ти до 12-ти клас). Всеки един от тях, който успешно премине през електронното учебно съдържание, ще получи сертификат за завършено обучение. Най-добрите ученици, постигнали високи резултати по време на обучението си в програмата, ще получат персонална покана за безплатно явяване на сертификационен изпит в Microsoft тестов център.

 

Снежина Симеонова

ПГИ
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново