Община
Община
Туризъм
Новини

Обръщение по повод 14 октомври - Ден на Света преподобна Петка - Параскева Българска

Уважаеми съграждани и гости на град Дряново,
На 14 октомври Православната църква почита света преподобна Петка - Параскева Българска. На този ден празнуваме и всички ние, жителите на Дряново, защото православната светица е покровителка на нашия град.
Петковден е завършекът на земеделския и животновъдния годишен цикъл и заслужено, след усилената работа, идва време за празници и почивка. Време да споделим радостта от постигнатото и да начертаем своите планове за бъдещето, но преди всичко да направим равносметка на постигнатото.
Изминалата година бе повече от добра за община Дряново. Природата ни пощади от бедствия, а ние успяхме да завършим ключови проекти, финансирани със средства от национални и европейски програми и да спечелим нови. Завършихме Спортната зала в града, която дряновци чакаха четири дълги десетилетия. Превърнахме стадион „Локомотив” в модерен спортен комплекс, построихме стадион в село Царева ливада. Мобилният център на Община Дряново обслужва селата и улеснява достъпа на хората до здравни, социални и административни услуги. Продължихме услугите личен асистент и приемна грижа. Работихме активно за превръщането на Дряново в привлекателна туристическа дестинация. Сега сме сред първите общини, защитили важен проект по Норвежката програма за повишаване на енергийната ефективност и изграждане на високоефективни отоплителни системи в общински сгради, предоставящи социални и административни услуги. Почетохме всички значими годишнини и личности от историята на нашия край, начело с Първомайстора на българската архитектура и строителство - Колю Фичето. Горди сме от достойното представяне на нашите ученици и спортисти в национални, регионални и общински конкурси, състезания, олимпиади, а изявените дряновски деца вече са вписани в  почетната книга на Община Дряново „Дарования и постижения“.
Честит празник и на всички жители и гости на Дряново! Пожелавам им да сбъднат всичките си мечти, да се радват на лично щастие и уют, да са удовлетворени в работата си и обградени от добри и верни приятели!

 

Даниела Томова-Енчева

За кмет на община Дряново

съгл. Заповед № 365/18.09.2015 г.

Зам-кмет
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново