Община
Община
Туризъм
Решения

Решение № 114-МИ/23.10.2015 на Общинска избирателна комисия - Дряново

РЕШЕНИЕ

114-МИ

гр. Дряново, 23.10.2015

 

Относно: Разглеждане на постъпила жалба от Галин Николаев Герганов, кандидат за общински съветник от ПП „Партия на зелените“ с наш вх. № 144/20.10.2015 г. За извършено нарушение на ИК.В  Жалбата се твърди , че в печатен материал - вестник с името „Дряновска политика“ издаден от Тръст за независими политически анализи се създава политическо внушение по смисъла на чл.191 от ИК, накърнява се “...честта и доброто име на кандидата за кмет г-н Семов и подкрепящите го кандидати за общински съветници..” и не е отбелязано кой е автора на материала. Според жалбоподателя вестникът не отговаря на изискванията за агитационен материал и е бил публикуван и в социалните мрежи-сайта на г-жа Марияна Печеян. По негово твърдение материалът е бил разпространяван от г-н Пламен Тихомиров Иванов-служител в ОА Дряново. В случая било налице “използване на бюджетни средства за рекламиране на дейността на един от кандидатите...”. По повод инцидента в РУ ”П” Дряново била образувана Преписка №258Р-7428 от 20.10.2015 год. За изясняване на фактическата обстановка ОИК Дряново изиска с Писмо Изх.№33/22.10.2015 год. от Районна прокуратура Дряново справка относно твърдяното. В отговорът си  с Писмо вх.№155 от 22.10.2015 год. Районна прокуратура Дряново уведомява ОИК, че действително е образувана преписка по сигнала на Галин Герганов /аналогичен на Жалбата му до ОИК - Дряново/ в хода на която не е установено “използване на публичен ресурс”.

ОИК, като взе предвид, че във връзка с поставения казус е образувано производство при Районна прокуратура Дряново /както и констатацията , че в хода на това производство не е установено използване на публичен ресурс/ намира , че при наличието на наказателно производство произнасянето й е недопустимо. Предвид горното и на основание чл.87, ал.1 т.22 от  ИК, ОИК взе следното

 

Р Е Ш Е Н И Е:

Районна прокуратура Дряново /по заведената Прокурорска преписка 515/2015 год./ е единствено компетентна за решаването на Жалба от Галин Николаев Герганов, кандидат за общински съветник от ПП „Партия на зелените“.

Решението да се обяви на таблото на ОИК - Дряново и да се публикува в интернет страницата на комисията.

Решението подлежи на оспорване в тридневен срок от обявяването му по реда на чл.88 от ИК.

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

Ирина Стайкова

 

СЕКРЕТАР:

Цанко Цанев

Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново