Община
Община
Туризъм
Решения

Решение № 133-МИ/25.10.2015 г. на Общинска избирателна комисия - Дряново

РЕШЕНИЕ

133-МИ

гр. Дряново, 25.10.2015

 

Относно: Разглеждане на постъпила жалба от д-р Нено Ненов - кандидат за общински съветник от МК “Заедно за Дряново-Реформаторски блок и Българска нова демокрация“ с наш вх. № 172/25.10.2015 г.

Постъпилата жалба д-р Нено Ненов - кандидат за общински съветник от МК “Заедно за Дряново-Реформаторски блок и Българска нова демокрация“ с наш вх. № 172/25.10.2015 г. касае нарушения, извършени от Цветомир Михов - областен координатор на ПП „ГЕРБ“ и кандидатите за общински съветници от същата партия Преслава Демирева и Георги Казаков, които са извършвали груби вмешателства в работата на СИК №№ 3, 8, 9, 10 и 11 и давали указания на ангажираните там и проверявали Удостоверенията на застъпници и оказвали натиск на застъпниците от други политически сили.

С цел изясняване на описаното в жалбата, ОИК - Дряново изпрати свои представители в цитираните секции, за да бъде извършена проверка, която да потвърди или отхвърли визираното.

Резултатите от нея установиха, че действително в някой от СИК е възникнала ситуация, твърдяна в жалбата.

На основание чл.87, ал.1 т.22 от ИК ОИК - Дряново взе следното

 

Р Е Ш Е Н И Е:

Приема жалбата за основателна и законосъобразна и предупреждава ПП „ГЕРБ“ да обърне внимание на своите членове и симпатизанти за спазване на Закона и добрия тон при провеждането на Местни избори 2015.Решението да се обяви на таблото на ОИК - Дряново и да се публикува в интернет страницата на комисията.

Решението подлежи на оспорване в тридневен срок от обявяването му по реда на чл.88 от ИК.

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

Ирина Стайкова

 

СЕКРЕТАР:

Цанко Цанев

Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново