Община
Община
Туризъм
Решения

Решение № 140-МИ/28.10.2015 г. на Общинска избирателна комисия - Дряново

РЕШЕНИЕ

140-МИ

гр. Дряново, 28.10.2015

 

Относно: Разглеждане на постъпил Сигнал от Цветомир Цвятков Михов, упълномощен представител на ПП „ГЕРБ“ - Габрово с наш вх.№ 174/27.10.2015 г за извършено нарушение на изборните правила от страна на кандидат-кмет за кметство с. Гостилица.

Постъпилият сигнал от ПП „ГЕРБ“ касае извършено нарушение на един от кандидатите за кмет на кметство с. Гостилица Ценка Василева Трънкова, която като служите на „Български пощи“ ЕАД е нарушила чл.161 от ИК, като същата не е излязла в отпуск за периода на предизборната си кампания.

След извършена проверка в Търговския регистър към Агенцията по вписване, ОИК установи, че „Български пощи“ ЕАД, с ЕИК 121396123 е регистрирано като самостоятелно юридическо лице по Търговския закон, със свой адрес и капитал. Като такова то има самостоятелен статут, изготвя самостоятелен баланс, ръководи само своята дейност, включително и организацията за назначаване на служителите. Като търговско дружество, то не е част от състава на държавната администрация, както и не е разпоредител с бюджетни кредити.

В тази връзка считаме, че хипотезата на чл.161 от Изборния кодекс е несъотносима към кандидата за кмет на кметство с. Гостилица Ценка Василева Трънкова.

Във връзка с това и на основание чл.87, ал.1 т.22 от Изборния кодекс, ОИК - Дряново взе следното

 

Р Е Ш Е Н И Е:

Приема Решение за отхвърляне на сигнала, внесен от Цветомир Цвятков Михов, упълномощен представител на ПП „ГЕРБ“ - Габрово с наш вх.№ 174/27.10.2015 г за извършено нарушение на изборните правила от страна на кандидат-кмет за кметство с. Гостилица като неоснователен.

Решението да се обяви на таблото на ОИК - Дряново и да се публикува в интернет страницата на комисията, включително и като съобщение.

Решението подлежи на оспорване в тридневен срок от обявяването му по реда на чл.88 от ИК.

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

Ирина Стайкова

 

СЕКРЕТАР:

Цанко Цанев

Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново