Община
Община
Туризъм
Новини

Ана Борисова e новият заместник-кмет на Община Дряново

Ана Борисова e новият заместник-кмет на Община Дряново. От днес тя поема ресор образование, култура и младежки дейности.

Г-жа Борисова е родена в град Дряново през март 1985 г.  Завършва СМУ „Панайот Пипков” гр. Плевен със специалност „Народно пеене“. По време на обучението си е лауреат на много национални фолклорни надпявания.

През 2010 г. се дипломира в профил „Педагогика на обучението по музика” във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, а по- късно придобива и степен магистър „Изпълнителско изкуство” в АМТИИ гр. Пловдив,   в класа на проф. д-р Светла Станилова.

В периода 2003-2006 г. е част от народния хор „Мистерия на българските гласове” с диригент проф. Дора Христова. Участвала е и във вокална формация „Аква-Делия” с диригент проф. Деляна Мичева. През 2006 г. реализира първия си самостоятелен албум - „Свята обич”.

Наред с изпълнителската дейност много важна част от   биографията й е педагогическата работа. От 2009 г. е  асистент по народно пеене във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, Педагогически факултет, Катедра „Музика”. В началото на 2015 г. Ана Борисова придобива образователна и научна степен „Доктор“ по Методика на обучението по музика, след като защитава дисертационен труд на тема „Етапност при овладяване на орнаментиката в обучението по народно пеене”. Привлечена е като преподавател на създадения клас по народно пеене към СОУ „Св. Климент Охридски” в гр. Сухиндол. От 2013 г. е избрана за Председател на учреденото в гр. Велико Търново Сдружение „Анна-Фолкарт”, работещо с деца в сферата на народното пеене, музика и танци. До този момент Сдружението е организатор и домакин на Национален фолклорен конкурс „Северняшки славеи” с песните на Борис Машалов и Иван Пановски - Велико Търново и Международен фолклорен конкурс - надпяване, надсвирване и надиграване „Северняшки славеи” гр. Сухиндол. В предпечатна подготовка е изданието на сборник „Северняшки славеи. Народни песни с клавирен съпровод.”, на който Борисова е съставител.

През 2012 г. Община Велико Търново и ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” удостояват Ана Борисова с награда за личен принос в развитието на културата.

Ана Борисова
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново