Община
Община
Туризъм
Новини

Ден на християнското семейство в Дряново

Кметът на общината инж. Мирослав Семов почете в събота храмовия празник на църквата  „Въведение Богородично„ и се включи в тържествената литургия.
„Приемете моите пожелания за здраве, благополучие и успехи! Да бъдат благословени делниците Ви, а празниците - изпълнени с щастие и радост! Нека във всеки дом цари мир, любов и разбирателство! Да отворим душите и сърцата си за доброто!“, отправи своите пожелания за Деня на християнското семейство посредством социалните мрежи инж. Семов.
В петък той посети Народно читалище „Развитие-1869”-Дряново, където  по традиция се отбелязва празника. Служителите бяха приготвили и подредили за гостите празнична трапеза, която беше съобразена с Рождественските пости. На масата имаше изобилие от постни сладки, сърми, тиква, баклава, ритуални пити, боб, плодове.
Проявата беше уважена от десетки дряновци, които се почерпиха с чаша домашно червено вино и вкусиха от разнообразните блюда. Кметът на Общината инж. Мирослав Семов поздрави гостите и отправи пожелания за здраве, сплотеност и щастие на техните семейства.
Празничната трапеза официално беше прикадена от местния свещеник отец Георги. Председателят на читалището Мирослава Лилова и компютърният специалист Даниел Петков бяха подготвили специална презентация за Деня на християнското семейство. С възможностите на мултимедията, те разказаха и показаха със снимков материал на присъстващите за това, как Дева Мария е била отдадена в служение на Бога. Вечерта бе разнообразена с прекрасните изпълнения на самодейците от смесения камерен хор и Дамска вокална група „Стринавско ехо” при читалището.
По повод 21 ноември, Центърът за обществена подкрепа беше обявил конкурс за рисунка, стихотворение и съчинение на тема „Моето семейство”. Резултатите от конкурса станаха известни по време на празничната вечер, а най-добре представилите се деца получиха дипломи и награди от организаторите. В салона на читалището беше експонирана изложба с отличените рисунки.

Ден на християнското семейство 1 Ден на християнското семейство 2 Ден на християнското семейство 3 Ден на християнското семейство 4 Ден на християнското семейство 5
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново