Община
Община
Туризъм
Новини

За 45-ти път в Дряново бяха избрани най-добрите спортисти и треньор на годината

Непосредствено преди Коледните празници Дряново за пореден път избра най- добрите спортисти и треньор на годината. Този път Комисията, включваща представители на Общинска администрация, Общински съвет, дряновската общественост и външни експерти в областта на спорта, избра по 3-ма призьори в две възрастови групи. Бяха присъдени и 3 специални награди - отбор на годината, млад проспериращ спортист и спортист на годината при хората с увреждания. Всички отличени в класацията получиха грамоти от името на кмета на Общината инж. Мирослав Семов, на призьоритеза 2015 г. бяха връчени купи, а на носителите на специални награди - почетни плакети.
В категория „7-14 години“ на трето място се нареди младият футболен талант от ФК „Локомотив-1927“ Траян Пламенов Димитров, който е  неизменен титуляр на тима и е отбелязал редица важни попадения. Той е голмайстор на подготвителна група 2002-2003 година, носител на награди за най-полезен състезател от турнирите за откриването на стадион Царева ливада, за купата на община Елена и за купата на ВСК „Кентавър“.  Второ място зае Стела Николаева Енчева от Спортен клуб по ориентиране „Бачо Киро-94“. През 2015 г. Стела показва, че се ориентира добре и извоюва сребърен медал на международно състезание в Сърбия, 6-то място в Държавно първенство в гр. Котел, трето място в надпреварата за „Купа Дряново“, първо място в състезанието за „Купа Ягодина“.Спортист № 1 стана Димитър Пламенов Пенчев от Тенис клуб „Кристи“. Митко е само на 10 години, но блестящите му постижения в тениса прославиха Дряново не само в страната, но и отвъд границите й. През 2015 г. той спечели две първи и едно второ място от международни турнири и две 3-ти места от държавни турнири.
В категория  „ над 14“ години 3-то място бе присъдено на Стефан Благовестов Михайлов, състезател на Спортен клуб по ориентиране „Бачо Киро-94“. През 2013 г. той бе Спортист № 1 на Дряново, а тази година донесе на клуба общо 6 златни, 9 сребърни и 8 бронзови медала от международни, държавни и регионални първенства.Второто място отново е за състезател на Спортен клуб по ориентиране „Бачо Киро-94“,който е  и част от Националния отбор към Българската федерация по ориентиране. Мартин Иванов Маринов през 2015 г. извоюва 8 златни, 11 сребърни и 12 бронзови медала от международни, държавни и регионални първенства. Престижната първа награда грабна Стоян Христов Тевекелев–състезател на Клуб по лека атлетика „Локомотив“ Дряново. Стоян е национален състезателипрез 2015 г. той спечели общо 17 медала - 7 златни, 5 сребърни , 5 бронзови и 4 купи от международни, държавни и национални първенства. През годините Стоян Тевекелев многократно попада в класацията на най-добрите спортисти на Дряново. За треньор на Дряново бе отличен Ивайло Николаев Илиев – треньор и председател на Тенис клуб „Кристи“. Високите постижения на неговите възпитаници са доказателство за добрата работа и синергията помежду им.Наградата за млад проспериращ спортист отиде при Дейвид Тодоров Симеонов. Той е сред младите надежди на Тенис клуб „Кристи“ и през 2015 г. доказа своите способности като спечели 1-во място на регионален и 3-то място на международен турнир и достигна до множество четвъртфинали и полуфинали на международни и държавни първенства. Спортист на годината при хора с увреждания бе присъдена на Йордан Димитров Йорданов. Той е състезател по канадска борба. През годините постига огромни успехи, разчитайки единствено на двете си ръце. В 2015 г. той печели 6 златни медала, 2 от които от европейски първенства, 1 сребърен медал от интеграционен турнир и 2 бронзови медала.Призът Отбор на годината 2015 е отреден за три младии борбени спортистки, които се състезават за Клуб по ориентиране „Бачо Киро-94“- Моника Ламбева, Йоана Петрова и Радослава Стоянова. На Държавно първенство по Спортно ориентиране - щафети в гр. Котел те заеха престижното 2-ро място. Грамоти за личен принос в развитието на спорта в Община Дряново получиха Раян Николаев Димитров - ФК „Локомотив-1927“, Илия Стоянов Семов- ФК „Локомотив-1927“, Деница Пенчева Чукова - СКО „Бачо Киро - 94“, Моника Светозарова Ламбева - СКО „Бачо Киро - 94“, Маргарита Иванова Георгиева - СКХУ „Успех“, Димитър Даниелов Данков - Шахматен спортен клуб Дряново.
По време на церемонията ръководството на Футболен клуб „Локомотив-1927“ връчи специални награди на своите спортисти от 5-те възрастови групи на отбора.

Спортист на годината 1 Спортист на годината 2 Спортист на годината 3 Спортист на годината 4 Спортист на годината 5 Спортист на годината 6 Спортист на годината 7 Спортист на годината 8 Спортист на годината 9 Спортист на годината 10 Спортист на годината 11 Спортист на годината 12 Спортист на годината 13 Спортист на годината 14
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново