Община
Туризъм
Програма Коледни и новогодишни празници в Дряново
Новини

За 45-ти път в Дряново бяха избрани най-добрите спортисти и треньор на годината

Непосредствено преди Коледните празници Дряново за пореден път избра най- добрите спортисти и треньор на годината. Този път Комисията, включваща представители на Общинска администрация, Общински съвет, дряновската общественост и външни експерти в областта на спорта, избра по 3-ма призьори в две възрастови групи. Бяха присъдени и 3 специални награди - отбор на годината, млад проспериращ спортист и спортист на годината при хората с увреждания. Всички отличени в класацията получиха грамоти от името на кмета на Общината инж. Мирослав Семов, на призьоритеза 2015 г. бяха връчени купи, а на носителите на специални награди - почетни плакети.
В категория „7-14 години“ на трето място се нареди младият футболен талант от ФК „Локомотив-1927“ Траян Пламенов Димитров, който е  неизменен титуляр на тима и е отбелязал редица важни попадения. Той е голмайстор на подготвителна група 2002-2003 година, носител на награди за най-полезен състезател от турнирите за откриването на стадион Царева ливада, за купата на община Елена и за купата на ВСК „Кентавър“.  Второ място зае Стела Николаева Енчева от Спортен клуб по ориентиране „Бачо Киро-94“. През 2015 г. Стела показва, че се ориентира добре и извоюва сребърен медал на международно състезание в Сърбия, 6-то място в Държавно първенство в гр. Котел, трето място в надпреварата за „Купа Дряново“, първо място в състезанието за „Купа Ягодина“.Спортист № 1 стана Димитър Пламенов Пенчев от Тенис клуб „Кристи“. Митко е само на 10 години, но блестящите му постижения в тениса прославиха Дряново не само в страната, но и отвъд границите й. През 2015 г. той спечели две първи и едно второ място от международни турнири и две 3-ти места от държавни турнири.
В категория  „ над 14“ години 3-то място бе присъдено на Стефан Благовестов Михайлов, състезател на Спортен клуб по ориентиране „Бачо Киро-94“. През 2013 г. той бе Спортист № 1 на Дряново, а тази година донесе на клуба общо 6 златни, 9 сребърни и 8 бронзови медала от международни, държавни и регионални първенства.Второто място отново е за състезател на Спортен клуб по ориентиране „Бачо Киро-94“,който е  и част от Националния отбор към Българската федерация по ориентиране. Мартин Иванов Маринов през 2015 г. извоюва 8 златни, 11 сребърни и 12 бронзови медала от международни, държавни и регионални първенства. Престижната първа награда грабна Стоян Христов Тевекелев–състезател на Клуб по лека атлетика „Локомотив“ Дряново. Стоян е национален състезателипрез 2015 г. той спечели общо 17 медала - 7 златни, 5 сребърни , 5 бронзови и 4 купи от международни, държавни и национални първенства. През годините Стоян Тевекелев многократно попада в класацията на най-добрите спортисти на Дряново. За треньор на Дряново бе отличен Ивайло Николаев Илиев – треньор и председател на Тенис клуб „Кристи“. Високите постижения на неговите възпитаници са доказателство за добрата работа и синергията помежду им.Наградата за млад проспериращ спортист отиде при Дейвид Тодоров Симеонов. Той е сред младите надежди на Тенис клуб „Кристи“ и през 2015 г. доказа своите способности като спечели 1-во място на регионален и 3-то място на международен турнир и достигна до множество четвъртфинали и полуфинали на международни и държавни първенства. Спортист на годината при хора с увреждания бе присъдена на Йордан Димитров Йорданов. Той е състезател по канадска борба. През годините постига огромни успехи, разчитайки единствено на двете си ръце. В 2015 г. той печели 6 златни медала, 2 от които от европейски първенства, 1 сребърен медал от интеграционен турнир и 2 бронзови медала.Призът Отбор на годината 2015 е отреден за три младии борбени спортистки, които се състезават за Клуб по ориентиране „Бачо Киро-94“- Моника Ламбева, Йоана Петрова и Радослава Стоянова. На Държавно първенство по Спортно ориентиране - щафети в гр. Котел те заеха престижното 2-ро място. Грамоти за личен принос в развитието на спорта в Община Дряново получиха Раян Николаев Димитров - ФК „Локомотив-1927“, Илия Стоянов Семов- ФК „Локомотив-1927“, Деница Пенчева Чукова - СКО „Бачо Киро - 94“, Моника Светозарова Ламбева - СКО „Бачо Киро - 94“, Маргарита Иванова Георгиева - СКХУ „Успех“, Димитър Даниелов Данков - Шахматен спортен клуб Дряново.
По време на церемонията ръководството на Футболен клуб „Локомотив-1927“ връчи специални награди на своите спортисти от 5-те възрастови групи на отбора.

Спортист на годината 1 Спортист на годината 2 Спортист на годината 3 Спортист на годината 4 Спортист на годината 5 Спортист на годината 6 Спортист на годината 7 Спортист на годината 8 Спортист на годината 9 Спортист на годината 10 Спортист на годината 11 Спортист на годината 12 Спортист на годината 13 Спортист на годината 14
Услуги
Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
ILoveBulgaria
Видео клип Дряново