Община
Община
Туризъм
Новини

ПРОЦЕДУРА ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ, ПОДБОР И НАЕМАНЕ НА МЕДИЦИНСКИ СПЕЦИАЛИСТИ И ОСИГУРЯВАНЕ НА ДОСТЪП ДО ЗДРАВНИ УСЛУГИ НА ПОТРЕБИТЕЛИ НА УСЛУГАТА „ЛИЧЕН АСИСТЕНТ“ ПО ПРОЕКТ „НОВИ ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ГРИЖА“

„Община Дряново, като партньор по проект „Нови възможности за грижа“ на Агенция за социално подпомагане, чрез Главна дирекция „Социално подпомагане“ – София, Ви информира, че в изпълнение на дейностите по горепосочения проект, се приемат заявления за кандидатстване, подбор и наемане на медицински специалисти и осигуряване на достъп до здравни грижи на потребителите на услугата „личен асистент“. Медицинските специалисти да са с професионална квалификация „Медицинска сестра“ или „Медицински фелдшер“.

Медицинските специалисти, които желаят да бъдат наети по проект „Нови възможности за грижа“ подават Заявление /по образец/, по настоящ адрес в Центъра за услуги и информация на гражданите, при Община Дряново, от 25.01.2016г. до 28.01.2016г. включително.

Към заявлението, кандидатите подават следните документи:

·  документ за самоличност (за справка)

·  автобиография

·  диплома за базово медицинско образование; образователно-квалификационна степен; специалност (копие);

·  документ, доказващ професионален медицински опит минимум 1 година (служебна бележка от работодател/ трудова книжка/ др.)

·  служебна бележка от месторабота, удостоверяваща, че кандидатът работи (ако е трудово ангажиран)

·  пенсионно разпореждане (ако кандидатът е пенсионер)

Комисия, определена със заповед на кмета на общината, провежда интервю с кандидатите, представили коректни документи. Събеседването с медицински специалисти ще бъде на 29.01.2016г. от 10.00 часа в заседателната зала на Община Дряново.

В хода на интервюто кандидатите за медицински специалисти се информират за ангажиментите и основните им задължения, които са съобразени със заложените по проекта дейности за подкрепа, свързани с осигуряване на здравни услуги.

Списъкът на одобрените медицински специалисти ще бъде обявен в деня на приключване на приема на документи на видно място в сградата на общината.

Всеки неодобрен кандидат има право да подаде възражение до кмета на общината, не по-късно от 3 /три/ дни след обявяване на Списъка на одобрените медицински специалисти.

С одобреният медицински специалист ще бъде сключен договор за услуга/граждански договор/ или трудов договор.

В случай, че медицинският специалист е трудово зает, наемането му по проекта може да бъде осъществено чрез сключване на договор за услуга /граждански договор/ при спазване разпоредбите на Закона за обществените поръчки или чрез втори трудов договор, при спазване разпоредбите на Кодекса на труда. Максимална месечна заетост до 80 /осемдесет/ часа.

Медицинските специалисти, които не са трудово заети могат да бъдат наети чрез договор за услуга или трудов договор. Максимална месечна заетост е до 168 часа.

Възнаграждението за извършването на здравните услуги, предоставяни от медицинският специалист, независимо от сключения договор, е в размер на 4 /четири/ лева на час.“

 

Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново