Община
Община
Туризъм
Нов избор за кмет на кметство Гостилица 2016

Информация за сроковете за подаване на заявления за гласуване в нов избор за кмет на кметство Гостилица на 13 март 2016 година

НА ВНИМАНИЕТО НА ВСИЧКИ ИЗБИРАТЕЛИ!

 

ИНФОРМАЦИЯ ЗА СРОКОВЕТЕ ЗА ПОДАВАНЕ НА ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА ГЛАСУВАНЕ В ИЗБОРИТЕ ЗА КМЕТ НА КМЕТСТВО ГОСТИЛИЦА
НА 13 МАРТ 2016 ГОДИНА

1. До 01.02.2016 г. (вкл.) - гражданин на друга държава - членка на ЕС, който отговаря на условията по чл. 396, ал. 2 от Изборния кодекс и желае да бъде вписан в избирателните списъци за изборите за общински съветници и кметове и не е бил вписан в избирателните списъци - част ІІ, в изборите на 25 октомври 2015 г., представя декларация по образец (Приложение № 8-МИ) в общинската администрация по адреса на пребиваване на територията на съответното населено място. Вписаните в избирателните списъци - част ІІ, подават нова декларация само при промяна на някои от декларираните обстоятелства.

2. До 21.02.2016 г. (вкл.) - избиратели с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят избирателното си право в изборното помещение, но желаят да гласуват с подвижна избирателна кутия заявяват желанието си в писмена форма чрез заявление по образец (Приложение № 16-МИ), подписано саморъчно с приложено копие от документ на ТЕЛК/НЕЛК в Общинската администрация по постоянен адрес на лицата, или настоящ адрес, когато е направено искане по чл. 36 от ИК,  или по пощата, факс 0676/74303 или  електронно заявление чрез модул „Електронни услуги“ на сайта на Община Дряново /www.dryanovo.bg/, подписано с универсален електронен подпис.

3. До 27.02.2016 г. (вкл.) - избирател, който има постоянен и настоящ адрес  в различни населени места на територията на Р България и желае да гласува по настоящ адрес, може да поиска да бъде вписан в избирателния списък по настоящ адрес, не по-късно от 14 дни преди изборния ден. Заявлението по образец (Приложение № 12-МИ) се подава писмено до кмета на общината, кметството или кметския наместник по настоящ адрес на заявителя.

Избирателите могат да подадат и електронно заявление със същото съдържание чрез модул „Електронни услуги“ на сайта на Община Дряново /www.dryanovo.bg/, подписано с универсален електронен подпис.

4. До 05.03.2016 г. (вкл.)  - всеки избирател може да поиска отстраняване на непълноти и грешки в избирателните списъци с писмено заявление до кмета на общината, кметството или кметския наместник по образец (Приложение № 7-МИ).

5. До 05.03.2016 г. (вкл.) - всеки гражданин на друга държава - членка на Европейския съюз, който е вписан в избирателния списък има право да подаде заявление по образец (Приложение № 9-МИ), с което да поиска да бъде заличен от него.

6. До 07.03.2016 г. (вкл.) - избиратели с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят избирателното си право в изборното помещение и желаят да гласуват с подвижна избирателна кутия, но не са подали заявление в срок до 21.02.2016 г., могат да гласуват с подвижна избирателна кутия, ако заявят това не по-късно от 5 дни преди изборния ден и при условие, че на територията на община Дряново е назначена подвижна избирателна комисия.

Заявлението по образец (Приложение № 16-МИ) се подава подписано саморъчно с приложено копие от документ на ТЕЛК/НЕЛК в Общинската администрация по постоянен адрес на лицата, или настоящ адрес, когато е направено искане по чл. 36 от ИК,  или по пощата, факс 0676/74303 или  електронно заявление чрез модул „Електронни услуги“ на сайта на Община Дряново /www.dryanovo.bg/, подписано с универсален електронен подпис.

7. В срок до 11.03.2016 г.(вкл.) - до кмета на общината, кметството или до кметския наместник се подават заявления по образец (Приложение № 11-МИ) от лицата за изключване от списъка на заличените лица. Към заявлението се прилагат доказателства, удостоверяващи, че лицето има право да гласува.

Искането може да бъде направено чрез електронно заявление със същото съдържание  чрез модул „Електронни услуги“ на сайта на Община Дряново /www.dryanovo.bg/, подписано с универсален електронен подпис.

8. В срок 11.03.2016 г. (вкл.) - в избирателните списъци могат да се дописват имената на гражданите, които имат право да гласуват, но са пропуснати, както и тези, за които е отпаднало основанието, на което са били заличени. Вписването се извършва по искане на избирателя до кмета на общината, кметството или кметския наместник (Приложение № 10-МИ).

9. В изборния ден - избирател, който в изборния ден, установи, че е вписан в списъка на заличените лица, но има право да гласува, ако представи удостоверение, че е отпаднало основанието или не е налице основание за вписването му. Заявленията по образец (Приложение № 13-МИ) се подават до кмета на общината, кметството или кметския наместник.

Удостоверението се издава от кмета на общината, кметството или кметския наместник в изборния ден по образец (Приложение № 14-МИ), въз основа на доказателства и документи, които удостоверяват, че лицето има право да гласува.

За дата 6 месеца преди изборния ден, съгласно чл. 396, ал. 1 и чл. 397, ал. 1 и &1, т. 4 и т. 5 от Допълнителните разпоредби на Изборния кодекс, се счита датата 12.09.2015 г. включително.


 Приложение № 16-МИ - Заявление за гласуване с подвижна избирателна кутия

 Приложение № 14-МИ - Удостоверение по чл. 40, ал. 1 и 2 от ИК

 Приложение № 13-МИ - Заявление за изключване от списъка на заличените лица в изборния ден

 Приложение № 12-МИ - Заявление за вписване в избирателния списък по настоящ адрес

 Приложение № 11-МИ - Заявление за изключване от списъка на заличените лица преди изборния ден

 Приложение № 10-МИ - Заявление за вписване на пропуснати избиратели в избирателния списък

 Приложение № 9-МИ - Заявление за заличаване от избирателния списък от гражданин на друга държава – членка на Европейския съюз

 Приложение № 8-МИ - Декларация за вписване в избирателен списък – част II

 Приложение № 7-МИ - Заявление за отстраняване на непълноти и грешки в избирателния списък

Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново