Община
Община
Туризъм
Новини

Проект на КНСБ дава шанс на 15 младежи от Дряново да започнат работа

В началото на февруари стартира за поредна година проекта на КНСБ „Шанс за работа – 1016”, като част от Националния план за действие по заетостта – 2016 г., финансиран от държавния бюджет. На територията на община Дряново ще бъдат обучени 15 безработни лица, които трябва да са регистрирани в „Бюрото по труда” и са младежи до 29 години с минимум средно образование.

Безработните младежи ще се обучават по част от професия „Помощник – възпитател” в ЦДГ „Детелина”, като първо ще усвоят знания по ключова компетенция „Работа в екип”. Партньор по проекта е община Дряново.

По време на курса на лицата се полагат стипендии от 8 лв. за присъствен ден, а след всеки преминат вид обучение ще получат сертификат. Удостоверение за успешно преминало професионално обучение ще получат бенефициентите, положили успешно изпит. Тогава на 40 % от тях ще се даде възможност да влязат в заетост на 4 часов работен ден за 3 месеца, като сключат договор с работодателя. За периода на стажуване лицата ще бъдат назначени на половин минимална работна заплата за страната, която към момента е 420 лв.

В случай, че желаещите нямат регистрация в Бюрото по труда, могат да направят това до 19 февруари 2016 г.

За повече информация:

„Бюро по труда”, филиал Дряново – 0676/ 72398

КНСБ, офис Дряново – 0885 970 484

Община Дряново – 0676/72962, вътр. 121

Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново