Община
Община
Туризъм
Новини

Официална пресконференция постави началото на славния път от Дряново към големия футбол

Ден след като Милан джуниър камп 2016 официално бе представен пред журналисти в София, се състоя и встъпителна пресконференция в Дряново. Общинската спортна зала отвори врати за дряновската общественост, медии от региона и страната, официални гости и ръководители от Милан. Директорите на Milan Academy World и Milan Junior Camp - Силвио Броли и Алесандро Джани, бяха посрещнати под отличителния черно-червен бранд на „русонерите“, но с пищна българска програма. Точно в 11.00 ч. на 16.03.2016 г., директорите на детската школа на италианския футболен „гигант“, пристъпиха прага на новоизградената зала, заедно с официалния представител на Милан за България – Ивайло Рачев и домакините, в лицето на кмета на община Дряново инж. Мирослав Семов, председателя на Общински съвет Дряново Тодор Георгиев и известния футболист от Дряново - Станислав Генчев.

По традиция, почетните гости на нашия град бяха посрещнати с хляб, сол и кръшно българско хоро. Веднага след културната програма започна и същинската част на мероприятието, когато футболните специалисти и домакините заеха своите места на президиума.

„А защо точно в Дряново?“ бе един от най-често задаваните въпроси не само днес, но и през последните няколко месеца. Според Ивайло Рачев, местоположението на града в центъра на страната, чистият въздух и отличното състояние на спортните бази в общината са били предпоставка за своевременния избор на Дряново за домакин на Милан джуниър камп.
Граждани и журналисти проявиха интерес към методологията на работа, която ще прилагат италианските треньори, имайки предвид различните възрастови групи, в които ще бъдат разпределени участниците. Генералният директор на детската футболна академия на Милан за цял свят – Силвио Броли, заяви, че специалистите ще търсят най-вече деца с "футболен начин на мислене". Той разясни още, че еднакво ще се набляга на физическата и психологическата подготовка.

От основно значение за публиката бе да научи, че цената на тазгодишния лагер е 400 лв., което е със 200 лв. по-малко от таксата, която са заплащали участниците през 2015 г. Община Дряново ще се погрижи, за тази цена, всички участници да получат не само добро обслужване, забавления и първокласна спортна подготовка, но и възможност да сбъднат една своя мечта, тръгвайки по дългия път „от Дряново към големия футбол“.

Официална пресконференция постави началото на славния  път от Дряново към големия футбол Официална пресконференция постави началото на славния  път от Дряново към големия футбол Официална пресконференция постави началото на славния  път от Дряново към големия футбол Официална пресконференция постави началото на славния  път от Дряново към големия футбол Официална пресконференция постави началото на славния  път от Дряново към големия футбол Официална пресконференция постави началото на славния  път от Дряново към големия футбол
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново