Община
Община
Туризъм
Новини

Информационна среща

На 24.03.2016 г. в Спортната зала на града се проведе информационна среща, организирана от Община Дряново и СОУ“Максим Райкович“. Целта на срещата бе да се запознаят учениците и техните родители с възможностите за обучение по китайски език от следващата учебна 2016/2017 г.  Обучението се предлага за учениците от бъдещите четвърти, пети, осми класове и сборни групи ученици от гимназиален етап.
На тази среща бе поставено началото на партньорските отношения на училището с Институт „Конфуций“ към Великотърновския университет. Доброволци, изучаващи китайски език към  ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ и преподаватели по китайски език в български университети от Китай, поднесоха по изключително развлекателен начин на малките и големите ученици информация за китайската култура и китайските празници и обичаи.
Обучението по китайски език ще бъде заложено в учебните планове в начален, прогимназиален и гимназиален етап от учебната 2016/2017 г., под формата на факултативни учебни часове. Записването ще става на базата на подадените заявления от родителите, в зависимост от интересите на учениците,  в края на учебната 2015/2016 г. или преди постъпване на ученика в училище. Предстоят родителски срещи по класове за уточняване и организиране на обучението по езика от следващата учебна година.

Информационна среща 1 Информационна среща 2 Информационна среща 3 Информационна среща 4 Информационна среща 5 Информационна среща 6
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново