Община
Община
Туризъм
Новини

Андрей Новаков (ГЕРБ/ЕНП) в Дряново: „ Целта ми е всичко, което върша да е свързано с България“

„Моето желание е да популяризирам България, а тук на място да споделям възможностите, които предоставят европейските програми за развитие. Целта ми е всичко, което правя в Европейския парламент да е свързано с България.“ Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков в Дряново.
Той се срещна с кмета Мирослав Семов, с когото набелязаха съвместни инициативи. Първата, Международен младежки фестивал, включващ бизнес форум, младежко предприемачество и културни събития, ще се реализира през септември. Пред Андрей Новаков Мирослав Семов сподели идеите си за изграждане на Музей на открито с макети на дряновския Майстор Кольо Фичето и създаване на училище по стари български занаяти. Двамата планираха следващата година да се реализира голямо изложение в Европейския парламент, което да популяризира Дряново като туристическа дестинация и град с културна стойност.
В Дряново Андрей Новаков се срещна с представители на културни институции, учебни заведения и млади хора и представи възможностите, които Европейският съюз предоставя на младите хора за образование и младежко предприемачество, както и мерките за борба с младежката безработица.
„Откакто има интернет, няма малки населени места. Това, че сте млади не е недостатък, а предимство“, каза още Новаков. Той беше поканен в двете дряновски училища, Професионалната гимназия по икономика и Средното общообразователно училище „Максим Райкович“ да проведе „Урок по Европа“, за да може възможностите за развитие да стигнат до повече млади дряновци. Новаков ще посети двете училища на 22 април.

Андрей Новаков 1 Андрей Новаков 2 Андрей Новаков 3 Андрей Новаков 4 Андрей Новаков 5
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново