Община
Туризъм
Новини

Общински конкурс за рецитация на тема „140 г. Априлска епопея“

По случай 140-та годишнина от Априлската епопея в ритуалната зала на Община Дряново се проведе Общинският конкурс за рецитация . В него участваха ученици от Дряново в три възрастови групи. Целта на събитието беше да се възвърнат добрите дряновски традиции в областта на рецитацията, превърнали  в близкото минало дряновски ученици в лауреати на национални конкурси.
Конкурсът беше открит от зам. кмета на Общината - г-жа Деница Вачкова, която поздрави участниците и им пожела успех. Председателят на журито – Татяна Декова, експерт по образование и култура в Общината, представи регламента и критериите на конкурса.
Участниците, разпределени в три възрастови групи според етапите  на обучение в средното образование, показаха високи умения за рецитация по текстове от класиката и такива на съвременни  поети с възрожденска тематика . Съчетанието на таланта на учениците и умелата подготовка на учителите им по български език и литература, превърнаха събитието в истински празник на родолюбивото слово.
В конкурса участваха общо 16 ученици, като всеки от тях получи от името на кмета на Общината инж. Мирослав Семов грамота, а наградата за победителите от първите три места  имаше и финансов еквивалент - съответно - 30, 20 и 10 лв. Победителите в съответните възрастови групи са:

І група - ученици I - ІV клас:

 

І място:   Божина Венциславова Симеонова

ІІ място:  Мила Николаева Великова

ІІІ място: Преслав Бисеров Цанев

Поощрителна награда: Божидар Веселинов Пенчев

 

ІІ група: ученици  V - VІІІ клас:

 

І място:    Дарена Венцеславова Митова

ІІ място:   Надежда Иванова Пенчева

ІІІ място:  Деница Борисова Алексиева

Поощрителна награда: Групово изпълнение на ученици от VIII кл. при ПГИ    „Рачо Стоянов“

 

ІІI група: ученици  IX - XII клас:

 

І място:    Деян Детелинов Чолаков

ІІ място:   Елисавета Христанова Димитрова

ІІІ място:  Йоана Венциславова Симеонова

Поощрителна награда: Групово изпълнение на ученици от IX кл. при СОУ    „Максим Райкович“

 

Наградите на участниците бяха връчени от зам. кмета на Общината - г-жа Деница Вачкова.

Лауреатите от конкурса ще се представят пред много по-голяма публика по време на Първия младежки конкурс за изпълнение на възрожденска песен „Вятър ечи, Балкан стене“  на 14 май т.г. в Дряновския манастир.

За доброто настроение на публиката и като поздрав за учениците и техните учители в програмата на конкурса се включиха участници от класа по китара към НЧ „Развитие- 1869“- Дряново.

Конкурс рецитация 1 Конкурс рецитация 2 Конкурс рецитация 3 Конкурс рецитация 4 Конкурс рецитация 5 Конкурс рецитация 6 Конкурс рецитация 7 Конкурс рецитация 8 Конкурс рецитация 9 Конкурс рецитация 10 Конкурс рецитация 11 Конкурс рецитация 12 Конкурс рецитация 13 Конкурс рецитация 14 Конкурс рецитация 15 Конкурс рецитация 16 Конкурс рецитация 17 Конкурс рецитация 18
Услуги
Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
ILoveBulgaria
Видео клип Дряново