Община
Община
Туризъм
Новини

Пролетни празници в ЦДГ „Детелина“

В изпълнение на дейностите, заложени  в Общинския план за интегриране на ромите в Община Дряново, на 05.05.2016 г. в база „Иглика” на ЦДГ „Детелина”  се проведе празник под надслов: „Едерлези/Гергьовден - заедно в многообразието“.
За пореден път децата от подготвителните групи на ЦДГ „Детелина“, база „Иглика“ доказаха, че можем да живеем и празнуваме заедно, независимо от различната ни етническа принадлежност. В навечерието на Гергьовден, децата от детската градина показаха с много песни, танци и стихчета, че българският Гергьовден не се отличава толкова много от ромския  Едерлези. Веселото празнично настроение те успяха да предадат и на всички гости, които се отзоваха на поканата.
Завършвайки с думите: „Красиви сме, защото сме различни, силни сме, защото сме заедно, ръка за ръка“, децата отново заявиха на всички, че Дряново е град на доброжелателство, приятелство и толерантност.
Много родители и гости уважиха празничното събитие.  Сред тях бяха:  Мирослава Лилова - секретар на общината, Татяна Декова - ст. експерт „Образование и култура“, Катя Стефанова - директор на СОУ „М. Райкович“, Снежина Симеонова - директор на ПГИ „Рачо Стоянов“  и др.
Искрени и силно въздействащи думи на благодарност отправи към децата и учителките Мирослава Лилова - секретар на общината.
За своето отлично представяне децата получиха много подаръци и красива торта от Община Дряново.

ЦДГ 1 ЦДГ 2 ЦДГ 3 ЦДГ 4 ЦДГ 5 ЦДГ 6 ЦДГ 7 ЦДГ 8 ЦДГ 9 ЦДГ 10 ЦДГ 11 ЦДГ 12
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново