Община
Община
Туризъм
Новини

Първа среща на професионалните гимназии по строителство се проведе в Дряново

Първа среща на  професионалните гимназии по  строителство и архитектура се проведе в края на миналата седмица. Организаторите - Община Дряново  и  Камарата на строителите в България - са амбицирани форума да стане ежегоден. В града на Колю Фичето зрелостници от цялата страна получиха официално дипломите си, а гости на церемонията бяха г- н Добромир Валачев, заместник-областен управител, г- н Георги Маринов, началник на РИО на МОН, г- н Богомил Петков, Регионална колегия  на Камарата на строителите в България, г- жа Гинка Минчева, управител на „Реставрация“ЕООД, офис Велико Търново, арх. Донка Колева, гл. експерт в Община Велико Търново.
„Огромно удоволствие за мен, застанал пред паметника на Колю Фичето, е да Ви приветствам по повод Вашето дипломиране. Вие ще останете в историята като първия випуск, получил официално своите дипломи на една среща, която възнамеряваме да превърнем в традиционна. Вие ще сте основоположниците и аз Ви поздравявам за това. Желая Ви много успехи, попътен вятър, увереност и сила. Бъдете достойни наследници на майстор Колю Фичето. Преди много време самият той е казал „Стройте за векове, не само за пари, но и за слава и чест на майстора“, подчерта в приветствието си кметът на Община Дряново инж. Мирослав Семов.
Абитуриентите от гимназиите във Велико Търново, Габрово и Бургас получиха и подаръци- майсторско сандъче с инструменти и майсторска престилка. По- късно те се включиха в работна дискусия, по време на която бе направена презентация „Нов шанс за старите материали- камък, дърво, тухли“ и бяха представени наградените конкурсни работи от регионални и национални състезания през изтеклата учебна година. Гостите разгледаха Дряново и се запознаха с всички обекти, построени  от майстор Колю Фичето в града.

Първа среща на  професионалните гимназии по строителство и архитектура - I част

Първа среща на  професионалните гимназии по строителство и архитектура - II част

Професионални гимназии по строителство 1 Професионални гимназии по строителство 2 Професионални гимназии по строителство 3 Професионални гимназии по строителство 4 Професионални гимназии по строителство 5 Професионални гимназии по строителство 6 Професионални гимназии по строителство 7 Професионални гимназии по строителство 8 Професионални гимназии по строителство 9
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново