Община
Община
Туризъм
Проекти на наредби

Проект на НАРЕДБА за реда и условията при отглеждане на селскостопански животни и домашни любимци на територията на Община Дряново

ПРЕДЛОЖЕНИЕ

от Стефан Енчев – общински съветник от Общински съвет – Дряново

 

ОТНОСНО: Проект на НАРЕДБА за реда и условията при отглеждане на селскостопански животни и домашни любимци на територията на Община Дряново.

 

Мотиви за предложението:

В общинска администрация Дряново постъпват постоянно жалби и заявления от граждани, относно регламента, реда и условията за придобиване, притежаване, отглеждане и развъждане на селскостопански животни и животни-домашни любимци на територията на населените места в общината. Фактът, че до момента не е приет такъв нормативен документ затруднява дейността на общинската администрация в тази област. Промените в нормативната база - Закона за ветеринарномедицинската дейност, Закона за животните и Закона за пчеларството и свързани с тях подзаконови нормативни документи налага приемането на Наредба, която да регламентира реда и условията за отглеждане на селскостопански животни и домашни любимци на територията на община Дряново и да уреди взаимоотношенията между общинската администрация и техните собственици.

 

Цели които се поставят с предлаганият проект на Наредба:

- Целта е в наредбата да бъдат отразени измененията в нормативната уредба, като се регламентират конкретни изисквания към собствениците на селскостопански животни и домашни любимци и методите за контрол върху тях.

 

Очаквани резултати от приемането на предлагания проект на Наредба:

- Пълно съответствие на Наредбата за реда и условията за отглеждане на селскостопански животни и домашни любимци на територията на община Дряново с действащата нормативна уредба.

 

Финансови средства необходими за прилагането на Наредбата:

-За прилагането на предлаганата Наредба не са необходими финансови средства.

Анализ за съответствие с правото на Европейския съюз и Република България:

-Предлаганият проект на Наредба е разработен в съответствие с европейското законодателство - Европейска харта за местно самоуправление, Европейска харта за регионално развитие, както и с Директиви на Европейската общност свързани с тази материя.

 


 Проект на НАРЕДБА за реда и условията при отглеждане на селскостопански животни и домашни любимци на територията на Община Дряново

Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново