Община
Община
Туризъм
Новини

Лятна занималня с „Хелфи” и „Малки уроци по толерантност”

По покана на НЧ „Развитие - 1869”, гр. Дряново,  доброволците на БМЧК - Габрово Виктория Генчева и Ивайло Божков стартираха програма "Хелфи" в лятната Академия за забавления и приключения към читалището.
Децата споделиха в топлото утро на 2 август  опита на доброволците с първата помощ, показаха им основните превързочни материали,  нагледно обобщиха алгоритмите при обаждане на  телефон 112 и разгледаха темите "Ужилване от насекомо" и "Навяхване".
След теоретичната част, децата имаха възможността да се докоснат до оказването на първа помощ, правейки превръзки, разглеждайки отблизо потенциални възможни наранявания и играейки много игри. След забавленията, множеството усмивки и приятно прекараното време, децата изпратиха доброволците с обещанието да бъдат внимателни по време на летните си игри.
До края на месец август малките дряновчета ще учат заедно с духчето Хелфи и доброволците на БМЧК , по какъв начин могат да помагат на другите.
Освен първа помощ, веднъж седмично децата от занималнята ще се обучават и по проекта на БМЧК - Габрово - „Малки уроци по толерантност”. Целта на проекта е стимулиране толерантността от ранна детска възраст, повишаване чувствителността към нетолерантността чрез неформални методи  и промяна в нагласите и стереотипите на децата към различията. Уроците са проектирани за деца от 6 до 8 годишна възраст и включват четири теми: Запознай се с толерантността,  Защо харесваме дъгата?, Стереотип-какво е, предрасъдъка-защо е? и Кои хора са нетолерантни и какви са последствията?.

Занималня 1 Занималня 2 Занималня 3 Занималня 4
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново