Община
Община
Туризъм
Новини

Концертно турне на хористите от НЧ “Развитие-1869“ в Македония

Участниците от Смесения камерен хор към НЧ „Развитие-1869” - Дряново се завърнаха от концертно турне в Република Македония. Проявата беше организирана от Асоциацията за култура и изкуство „Моделс” и Младежкия културен център в гр. Охрид. За пета поредна година, край едноименното езеро си дават среща колективи от различни страни  на света. Международният фестивал на хоровете и танцовите състави се проведе от 04 до 08 август и премина под мотото „Да пея за теб, Св. Климент”. В него взеха участие ансамбли, класически хорове, танцови състави от Израел, България, Турция, Словакия.
Международният фестивал на хоровете и танцовите състави няма конкурсен характер. Той има за цел да събере и презентира  различните култури от цял свят, както и да покаже техните традиционни костюми, песни, музика и танци. Идеята е да постави основите на комуникация и взаимодействие между колективите, да помогне за създаването на нови приятелства.
През първия ден самодейците от дряновския хор се запознаха с историята на гр. Охрид и посетиха църквите „Св. София” и „Св. Йоан”, както и Самуиловата крепост. На 5 август, когато беше официалното откриване на фестивала,  колективът представи част от своя репертоар на най-голямата откритата сцена в града. Под диригентството на Елена Назърова звучаха обработени народни песни, като истински фурор сред публиката предизвика изпълнението на популярната „Hello Dango”. Предвиденото второ участие на хористите не се състоя заради лошите метеорологични условия, но организаторите успяха да се реваншират с посещение на манастира „Св. Наум”.
Последната вечер се проведе официалното закриване на фестивала. Всички участници получиха подаръци и дипломи от организаторите. В знак на приятелство ръководителите и колективите си размениха сувенири, рекламни материали и плакети. Минути по-късно, в един от най-големите хотели, всички участници се включиха в песенен и танцов маратон, преминавайки през музиката и танците на гостуващите народи.

Хор
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново