Община
Община
Туризъм
Новини

Кметът на община Дряново инж. Мирослав Семов гостува на побратимената македонска община Радовиш

По покана на кмета на община Радовиш Сашко Николов, инж. Мирослав Семов бе гост на традиционния празник, посветен на покровителя на града Св. Спас Радовишки.
На официален прием в кабинета на кмета, градоначалниците заявиха взаимно желание за продължаване на сътрудничеството между двете общини. По време на двудневната визита те обсъдиха нормативи и практики, касаещи местното самоуправление в Дряново и Радовиш, възможностите за културен обмен, както и отношенията в сферата на туризма и  социалните дейности.
Празникът, провеждащ се за девета поредна година бе отбелязан с вечерна Архиерейска служба в храма "Света Троица", отслужена от митрополит Иларион, в чест на свещеници от Брегалничката епархия. Мероприятието продължи с голямо литийно шествие от храма "Света Троица" до параклиса, посветен на "Св. мч. Спас Радовишки", на градския площад в гр. Радовиш, където се проведе молебен.
Вечерта, в двора на храм "Света Троица" до изнесената икона на Светия мъченик се проведе и концерт с изпълнения на църковните хорове от Радовиш, където инж. Мирослав Семов бе официален гост.
Празничната програма в Радовиш беше богата и на културни мероприятия, а кулминация на неделната вечер бе концерт на популярния македонски изпълнител Влатко Лозаностки - Лозано.

Радовиш 1 Радовиш 2 Радовиш 3 Радовиш 4 Радовиш 5
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново