Община
Община
Туризъм
Новини

Обръщение на инж. Мирослав Семов, Кмет на Община Дряново по повод 06 септември - Ден на Съединението

Уважаеми съграждани,

На 6 септември 1885 г. е провъзгласено Съединението на Княжество България  и Източна Румелия - едно от най-дръзките и достойни събития в летописа на българската държава. Уроците по родолюбие от решителните дни ни дават основание да се гордеем, че сме смел и силен народ. Нека във времена на изпитания никога не забравяме, че „Съединението прави силата“ и, че ние самите сме творци на собственото си бъдеще, а то зависи от всеки един от нас! Съединението е първият акт, с който българите доказват, че заслужават своето място на картата на света. Нашите предци, обединени в стремежа да съградят държава, достойна да реди собствените си дела, загърбват личните амбиции и спокойствие и се противопоставят  на Великите сили. Показват политическа зрялост, железен характер и най-вече синовна отговорност към интересите на несправедливо разделената тогава българска нация.

Съединението е гигантска крачка напред, която народът ни направи сам! Вярвам, че идеите, които са ни завещани са наши ценности и днес, когато обединяваме усилията си за  изграждане на свободна, справедлива, демократична и европейска България! 

Нека помним и тачим хората, които вложиха ум, воля и жертвоготовност в това свято дело - Съединението. Да бъдем техни достойни следовници в името на едно по-добро бъдеще за България!
 

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

инж. Мирослав Семов

Кмет на Община Дряново

Кмет
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново