Община
Община
Туризъм
Новини

ОБРЪЩЕНИЕ ПО ПОВОД ДЕНЯ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ

Уважаеми съграждани,
Поздравявам Ви с един от най-значимите празници за България – Денят на будителите.
Държавите и градовете просперират, когато се управляват от мъдри и подготвени политици. Нациите оцеляват, когато техните народни будители не позволят, искрата на духовността да угасне в душите на хората. Затова този ден е важен- толкова важен, колкото знанието ни за великата национална история, колкото любовта ни към майчиния език, създаденото от българската култура и духовното ни богатство. И ако днес България я има, малка за света, но голяма за нас, то е, защото знайни и незнайни радетели на духа я опазиха. Героизъм не означава непременно подвиг на бойното поле или революция. Героизъм е да дръзнеш да напишеш „История славянобългарская“, да построиш светско училище в поробената си държава, гласът ти да полети в космоса....
Дряново е малка частица от тази Велика за нас България. То даде на нацията Пенчо Черковски, Бачо Киро, Максим Райкович, Стефан Лафчиев, Рачо Стоянов, Стефан Савов, Марко Марчевски, Христо Недялков, Месру Мехмедов и още много личности, които ни направиха повече българи. Поклон пред тяхното дело, пред делото и на тези, чиито имена ще останат незаписани, но величието не се мери по лаврите, а по това, което сме оставили в душите на хората.
Дадохте ми привилегията да управлявам нашият град и аз съм горд, че като кмет мога да благодаря на днешните будители на Дряново. На неговите учители, читалищни дейци, музейни работници, дейци на дряновската култура и пазителите на местният народен дух. 
Гордеем се с Вас, благодарим ви! Пазете огънят на българщината, за да я има България !

С уважение,

инж. Мирослав Семов

Кмет на Община Дряново

Кмет
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново