Община
Община
Туризъм
Избори за народни представители в 44-то Народно събрание 2017

Покана за консултации за сформиране на състава на секционните избирателни комисии

ДО

ОБЩИНСКИТЕ РЪКОВОДСТВА НА:

ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ „ГЕРБ“

КОАЛИЦИЯ „БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ“

ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ „ДПС“

КОАЛИЦИЯ „РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК“

КОАЛИЦИЯ „ПАТРИОТИЧЕН ФРОНТ- НФСБ И ВМРО“

КОАЛИЦИЯ „БЪЛГАРИЯ БЕЗ ЦЕНЗУРА“

ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ „АТАКА“

КОАЛИЦИЯ „АБВ“

 

ПОКАНА

 

За провеждане на консултации за съставите на СИК във връзка с произвеждане на изборите за народни представители за Народно събрание, насрочени за 26 март 2017 г.

 

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

 

 

          На основание чл. 89, ал. 1, чл. 91, ал. 1 и ал. 2 от Изборния кодекс /ИК /, във връзка с чл. 95 и чл. 96 от ИК и Решение №4182- НС от 01. 02. 2017 г. на ЦИК, Районната избирателна комисия, по предложение на Кмета на Общината, назначава съставите на секционните избирателни комисии и утвърждава списъка на резервните членове не по- късно от двадесет и пет дни преди изборния ден- до 28. 02. 2017 г. включително.

         Кметовете на общини до 18. 02. 2017 г. включително провеждат публични консултации за сформиране съставите на секционните избирателни комисии с представителите на парламентарно представените партии и коалиции.

          На основание  т. 6 от Решение №4182- НС от 01. 02. 2017 г. на ЦИК в консултациите участват партиите и коалициите, които са участвали в изборите за народни представители  на 05 октомври 2014 г. и имат парламентарна група в Народното събрание към 24 януари 2017 г.

          Съгласно т. 7 от Решение №4182- НС от 01. 02. 2017 г. на ЦИК в консултациите могат да участват и други партии и коалиции, които не са парламентарно представени.

            Предвид изложеното и на основание чл. 91, ал. 3 от ИК, във връзка с изготвяне на предложение до РИК гр. Габрово за състава на секционните избирателни комисии по чл. 91, ал. 9, изр. 1 от ИК, на 16.02.2017 г. от 17,30 ч. в Заседателната зала на Община Дряново каня Ваш представител, упълномощен от лице от централното ръководство на политическата партия или коалиция, за провеждане на консултации за определяне съставите на секционните избирателни комисии за произвеждане на изборите за народни представители за Народно събрание, насрочени за 26 март 2017 г.

               Съгласно чл. 91, ал. 4 от ИК и т. 8 от Решение №4182- НС от 01. 02. 2017 г. на ЦИК при провеждането на консултациите партиите и коалициите представят следните документи:

 

  1. Писмено предложение за състав на секционните избирателни комисии, което съдържа:
  • наименованието на партията или коалицията, която прави предложението
  • трите имена и ЕГН на предложените лица
  • длъжност в комисията, за която се предлагат
  • образование, специалност
  • партията или коалицията, която ги предлага
  • телефон за връзка с предложеното за член на СИК лице
  1. Заверено от партията копие от удостоверението за актуално правно състояние на партията, издадено не по- рано от 24 януари 2017 г. или копие от решението за образуване на коалицията за участие в изборите за 43- то Народно събрание, с които се удостоверяват имената и пълномощията на лицето/ лицата, представляващи партията или коалицията
  2. Пълномощно, подписано от лицето/лицата, представляващо/представляващи партията или коалицията или заверено копие от такова пълномощно, когато в консултациите участва/участват упълномощено/упълномощени лице/лица.

 

             На основание чл. 91, ал. 5 от ИК към предложението за състав на секционните избирателни комисии партиите и коалициите следва да представят и списък на резервните членове, които да заместят предложените от тях лица за състави на СИК, когато правомощията на член от СИК се прекратят предсрочно в случаите по чл. 51, ал. 2 от ИК или когато член на СИК не се яви в изборния ден.

            На основание т. 9 от Решение №4182- НС от 01. 02. 2017 г. на ЦИК за проведените консултации се съставя протокол, в който се вписват: имената на участвалите лица и в какво качество участват, направените предложения, възражения, особени мнения, становището по предложенията на другите участници, постигнатото съгласие или ако такова не е налице, в какво се изразява съгласието между участвалите в консултациите представители на партиите и коалициите съобразно Методически указания по т. 15 и по кои въпроси не е постигнато съгласие.

 

         Съгласно т. 10 от Решение №4182- НС от 01. 02. 2017 г. на ЦИК протоколът се подписва от всички участвали в консултациите лица.

         На основание т. 11 от Решение №4182- НС от 01. 02. 2017 г. на ЦИК към протокола се прилагат: постъпилите писмени възражения, особените мнения, когато протоколът е подписан с особено мнение, мотивите за отказ да бъде подписан протоколът, поканите до партиите и коалициите за участие в консултациите, доказателства за публичното оповестяване на деня, часа и мястото на консултациите, копия от удостоверенията за актуално състояние на партиите, заверено от участвалото/ите в консултациите лице/а, съответно копие от решението за образуване на коалицията за участие в изборите за 43- то Народно събрание през 2014 г., пълномощните от лицето/а, представляващо/и партията или коалицията, когато в консултациите участват упълномощени лица, предложенията на партиите и коалициите за съставите на СИК и за резервни членове на СИК.

 

С  уважение,

ИНЖ. МИРОСЛАВ СЕМОВ

Кмет на община Дряново

 

Публикувано на 13.02.2017 г. в 13:58 ч.

Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново