Община
Община
Туризъм
Новини

„Опознай родния край“ – инициативи в ДГ „Детелина“ - Дряново

Във връзка с реализиране на дейности от Общинския план за интегриране на ромите за 2017 г. на 20.04.2017 г. децата от ДГ "Детелина", база "Иглика" организираха празник под надслов: "Гордеем се със своя роден град!".

 Тържеството се превърна във венец на гордост за малките палавници от миналото на родния град, гордост, че са наследници на велики личности, прославили града ни в България и по целия свят.

С песни, танци и стихове на дряновски поети и с неподправена искреност, те оцениха своето минало, почувстваха се горди от своето настояще и заявиха желанието си да се устремят към бъдещето,  тук в България, а защо не и към света. Вълнуващо за всички бе изпълнението на народната певица Ана Борисова, която с прекрасния си глас отправи послание към  всички присъстващи.

Много родители и гости уважиха празничното събитие. Сред тях бяха : Деница Вачкова – зам. кмет на Общината, Мирослава Лилова – секретар на Община Дряново, Татяна Декова – ст. експерт „Образование и култура“, членове на Обществения съвет за интеграция на малцинствата и други. Удоволствие за всички бе присъствието на творци от Дряново - художниците Дабко Дабков и Антон Антонов, поета Павлин Ботев.

С  благодарност към децата, заместник-кметът на община Дряново - г-жа Деница Вачкова и секретарят на Общината - г-жа Мирослава Лилова изразиха надеждата си, че където и по света да отидат малчуганите, никога няма да  забравят своята родина и своя роден град. И както се полага за празник  - децата получиха много подаръци от Община Дряново  и красива торта.

Да си пожелаем повече празници като този, в който независимо от своята етническа принадлежност, децата на града за пореден път показаха, че дори различни, могат да живеят заедно и да бъдат част от своя роден град. С финалната песен децата изразиха своята гордост и отправиха своето послание : „ С народната песен, с фолклора чудесен,  ще кажем на света: Ний сме български деца!“

На 25.04.2017 г. децата от група „Теменужка“ при ДГ „Детелина“ – Дряново посетиха ЕМО „Етъра“ гр. Габрово, където имаха възможност да се запознаят с възрожденската архитектура и бита на старите българи. С голям интерес малчуганите разгледаха съоръженията  от епохата на Възраждането, задвижвани от вода – гайтанджийска одая, тепавица, валявица.

Чрез действащия музей на открито, миналото става видимо и лесно за възприемане и разбиране, за да може да се съхрани това огромно национално богатство. 

Предвижда се инициативите да продължат и през следващата учебна година с дейности, които да станат традиционни, да провокират и насърчават интереса на децата да опознаят историческите и природни забележителности в нашия регион.
 

„Опознай родния край“ – инициативи в ДГ „Детелина“ - Дряново „Опознай родния край“ – инициативи в ДГ „Детелина“ - Дряново „Опознай родния край“ – инициативи в ДГ „Детелина“ - Дряново „Опознай родния край“ – инициативи в ДГ „Детелина“ - Дряново „Опознай родния край“ – инициативи в ДГ „Детелина“ - Дряново „Опознай родния край“ – инициативи в ДГ „Детелина“ - Дряново „Опознай родния край“ – инициативи в ДГ „Детелина“ - Дряново „Опознай родния край“ – инициативи в ДГ „Детелина“ - Дряново „Опознай родния край“ – инициативи в ДГ „Детелина“ - Дряново
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново