Община
Община
Туризъм
Новини

Хепънинг „Усмихнати заедно“ в ДГ „Детелина“

На 06 юни 2017 г. площад „Колю Фичето” бе огласен от детски песни и народна музика. Децата от ДГ ”Детелина”, участващи в проект ”Подкрепа за предучилищно възпитание и подготовка на деца в неравностойно положение на територията на община Дряново”, реализираха Хепънинг ”Усмихнати  заедно”.

За осъществяване целите на проекта, децата от детското заведение бяха включени в няколко ателиета:
1.Ателие”Приказно вълшебство” с ръководител г-жа Валентина Начева
2.Ателие”Пей,танцувай с мен” с ръководител г-жа Евгения Стоянова
3.Ателие”Сръчни ръчички” с ръководител г-жа Иванка Станева.
4.Ателие „От Дряново към света” с ръководител Мариана Добрева.
5.Ателие”Аз ще бъда ученик” с ръководител г-жа Цветанка Ванкова. 

Хепънингът се превърна в истински празник, не само за децата и техните ръководители, но и за много хора от града, които бяха дошли да уважат събитието. С аплодисменти бяха приети изпълненията на гласовитите деца  на Дряново, които пяха с нескрит ентусиазъм. Малчуганите от ателие ”Аз ще бъда ученик” с много емоция рецитираха стихотворенията „Къде си слънчо?” и „Легенда за България”. Много емоции и умиление предизвикаха малките танцьори, които танцуваха на голямата сцена в прекрасни народни носии, изработени по проекта. Като завършени артисти, облечени в красиви костюми, децата от ателие „Приказно вълшебство” драматизираха  „Приказка за цветовете”. Изключително настроение внесе танца на децата от ателие „От Дряново към света”-„Преминал майстор”. С много силни думи, децата припомниха на всички за славното минало на българският народ и заявиха, че в трудни и съдбовни моменти от своята история той намира упование и спасение в традициите, вярата и обичаите си… И сякаш съвсем естествено целият площад притихна и изведнъж зазвуча „Златния извор” на децата от ателие „От Дряново към света”. Тази песен обедини и идеята на този хепънинг - да покажем миналото, настоящето и бъдещето на своята родина. Тук всички деца от празника заявиха с гордост…”Ние сме български деца”……Празникът завърши с много балони, фоерверки и разбира се заслужени подаръци за децата.

                                                                                                      

 

Хепънинг „Усмихнати заедно“ в ДГ „Детелина“ Хепънинг „Усмихнати заедно“ в ДГ „Детелина“ Хепънинг „Усмихнати заедно“ в ДГ „Детелина“ Хепънинг „Усмихнати заедно“ в ДГ „Детелина“ Хепънинг „Усмихнати заедно“ в ДГ „Детелина“ Хепънинг „Усмихнати заедно“ в ДГ „Детелина“
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново