Община
Туризъм
Програма Коледни и новогодишни празници в Дряново
Новини

Успешно международно участие за СКО "Бачо Киро - 94"

От 23 до 28 август 2017 г., 19 състезатели на Спортен клуб по ориентиране "Бачо Киро - 94" взеха участие в международно състезание по ориентиране, провело се в Черна гора, заедно със състезатели от над 30 държави.
Разделено на 3 етапа - Югоизточен шампионат на Европа по ориентиране (SEEOC за възрастови групи М/Ж 16-21); Югоизточен Мастърс шампионат на Европа (SEEMOC за възрастови групи над 35г.) и съпътстващо 4 дневно състезание Durmitor challenge за всички състезатели, които не са включени в състава на националните отбори.
Страхотно представяне направиха Стефан Михайлов и Моника Ламбева, които се състезаваха за Българския национален отбор във възрастови групи М21Е и Ж20 на Югоизточния шампионат по ориентиране (Балканиада).
Стефан спечели две призови класирания в средната дистанция: 2-ро място на Шампионата и 3-то в същата дисциплина, което му носи точки за Световната ранглиста. За страхотен завършек успя да спечели титлата при Щафетното бягане, заедно с още 2ма свои съотборници в битката за медалите срещу 7 държави от региона.
Моника Ламбева, която бе включена в състава почти в последния момент, не пропусна да оправдае гласуваното й доверие и се завърна с 2 медала от първенството: нареди се 3-та в средната, 4-та в дългата дистанция и 3-та при щафетите за Ж20. С отличното си представяне и двамата спомогнаха за крайното класиране и спечелената Балканска купа от националния ни отбор.
Освен тях Минчо Минев, Добри Добрев, Цветанка Добрева, Русалина Стефанова, Елена Димитрова и Живко Димитров се представиха на международната сцена на МАСТЪРС шампионата (за възрастови групи над 35г.) и поднесоха много приятни емоции придружени от шампионски и вицешампионски титли.
А те са:
Русалина Стефанова – I-во място шампион Ж55 (спринт)
Цветанка Добрева – 3-то място Ж55 (спринт) ; 3-то място Ж55 (средна)
Елена Димитрова – 2-ро място Ж35 (спринт) ; 3-то място Ж35 (средна) ; 3-то място Ж35 (дълга); 3-то място М35 (щафети)
Минчо Минев – 3-то място М70 (спринт) ; 2-ро място М70 (средна) ; 3-то място М70 (дълга).

Останалата част от отбора, съставена основно от по-младите ни състезатели, също не разочарова с представянето си, като добавиха още 6 медала, за които се състезаваха 4 поредни дни, а класирането беше общо.
Отличия грабнаха:
Димитър Димитров - 2-ро място М12
Божидар Пенчев - 3-то място М12
Вяра Илиева - 1-во място Ж12
Надежда Пенчева - 2-ро място Ж14
Стела Енчева - 3-то място Ж14
Живко Чипев - 1-во място М21В
Иван Съчков - 2-ро място OPEN клас
Александър Попов пък се нареди шести в компанията на силния национален младежки отбор на Чехия.

Успешно международно участие за СКО
Услуги
Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
ILoveBulgaria
Видео клип Дряново