Община
Община
Туризъм
Новини

Дряновски ученици се включиха в инициативата "Опознай и избери"

По инициатива на ИМКА – Габрово, на 11.10.2017 г. се проведе играта „Опознай и избери“, в която се включиха три отбора от Дряново – един от СУ „Максим Райкович“, в който се включиха Ивета Димитрова   и Гергана Марева и два отбора от ПГИ „Рачо Стоянов“, в състав Лора Колева и Йоана-Мария Христова и Кристиана Христова и Ренета Пашова.

Участниците трябваше да открият 10 обекта в град Габрово, като се ориентират по карта. Във всеки от  тях те трябваше да се запознаят със служител, да отговорят на неговите въпроси или изпълнят задача, като за това получават точки. Бяха предвидени и бонус  точки , в случай че си направят и снимка, която да споделят на стената във Фейсбук на сдружението.

Участниците от Дряново се представиха достойно, имайки предвид, че не познават институциите в областния град, толкова добре, колкото габровските ученици. Обекти за посещение бяха: Туристически център, СКО „Узана“, СК „Спортна стрелба“, „Интерактивен музей на индустрията“, ИМКА, ОДМВР, РУ на МОН, Регионален исторически музей, /другите не ги помня/.

Проектът „Утвърждаване на младежките услуги и надграждане на капацитета на МИКЦ Габрово”се  осъществява от Сдружение  ИМКА в Габрово, в партньорство с Община Габрово, с финансовата подкрепа на Министерство на младежта и спорта,  в рамките  на Национална програма за младежта (2016-2020). Дейностите и услугите в рамките на проекта са насочени към млади хора на възраст 15- 29 години, както и на младежки лидери, младежки работници и други специалисти, активно работещи с младежи или подкрепящи дейността на младежки неформални групи и организации на територията на Габрово и Габровска област. Проектът  осигурява предоставяне на богата палитра от информационни, консултантски и обучителни услуги и подкрепа за осъществяване на  инициативи  и проекти за младежи, младежки работници, неформални младежки групи и организации, съобразени с техните специфични потребности, възможности и интереси.

Дряновски ученици се включиха в инициативата Дряновски ученици се включиха в инициативата Дряновски ученици се включиха в инициативата
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново