Община
Община
Туризъм
Новини

С много цветя и слънчеви лъчи, в Дряново бе отбелязан Националният празник на България

В Дряново, 140-та годишнина от Освобождението на България от османско робство, бе отбелязана с културна програма и заупокойна молитва за загиналите в освободителната война. Още в ранни зори, мартенското слънце изгря над Дряново, сякаш да припомни не само за идващата пролет, но и за възраждането на модерна България, която на 3-ти март 1878 година, отново заема достойно място на политическата карта на Европа. 
За празника, отвори врати реновираната църква "Света Троица", където отец Георги отслужи молитва за всички знайни и незнайни войници, пролели кръвта си за страната ни. Жители и гости на Дряново се събраха на площада пред Руски паметник и почетоха на колене паметта на героите ни. Венци и цветя пред паметника поднесоха Общинска администрация - Дряново, Общински съвет - Дряново, представители на политически партии, институции, фирми, неправителствени организации, граждани. За приповдигнатото настроение в деня на Националния празник, допринесоха учениците от двете дряновски училища, които не само взеха активно участие в културната програма, но и гордо изкачиха и обсипаха с цветя паметника, символизиращ свободна България.
В церемонията, по случай 140 години от Освобождението, взеха участие Венцислав Маринов, Надежда Пенчева, Павел Пенчев - ученици от СУ "Максим Райкоивич" и Александра Кушева, Йоана-Мария Христова, Катерина Добрева, Никол Николаева, Магдалена Георгиева, Благовеста Валачева - ученици от ПГИ "Рачо Стоянов".

С много цветя и слънчеви лъчи, в Дряново бе отбелязан Националният празник на България С много цветя и слънчеви лъчи, в Дряново бе отбелязан Националният празник на България С много цветя и слънчеви лъчи, в Дряново бе отбелязан Националният празник на България С много цветя и слънчеви лъчи, в Дряново бе отбелязан Националният празник на България С много цветя и слънчеви лъчи, в Дряново бе отбелязан Националният празник на България С много цветя и слънчеви лъчи, в Дряново бе отбелязан Националният празник на България С много цветя и слънчеви лъчи, в Дряново бе отбелязан Националният празник на България С много цветя и слънчеви лъчи, в Дряново бе отбелязан Националният празник на България С много цветя и слънчеви лъчи, в Дряново бе отбелязан Националният празник на България С много цветя и слънчеви лъчи, в Дряново бе отбелязан Националният празник на България С много цветя и слънчеви лъчи, в Дряново бе отбелязан Националният празник на България С много цветя и слънчеви лъчи, в Дряново бе отбелязан Националният празник на България С много цветя и слънчеви лъчи, в Дряново бе отбелязан Националният празник на България С много цветя и слънчеви лъчи, в Дряново бе отбелязан Националният празник на България С много цветя и слънчеви лъчи, в Дряново бе отбелязан Националният празник на България
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново