Община
Община
Туризъм
Новини

Изложбата "Аз съм Българка" бе представена на 1-ви март в Дряново

В навечерието на националния празник на Република България, в Дряново официално бе представен проектът "Аз съм Българка!". На 1-ви март, в Икономовата къща, бе открита изложбата на 23-годишния фотограф Радослав Първанов. През 2017 г., проектът на младия фотограф от Габрово, заел се да създаде цялостен картинен образ на България, получи искрената подкрепа на хиляди българи, по време на снимките и се превърна в една от най-значимите фотоизложби в страната. През изминалата година, 20 красиви млади българки и 2 деца, всички пременени в народни носии, позираха пред обектива на Радослав в общо 28 сюжета, на фона на знакови културни и исторически места у нас. За дряновци, това е повод за двойна гордост, тъй като на кастинга, в който се явиха българки от цялата страна, бе избрана девойка от Дряново. 22-годишната Кристина Киселкова е лицето на дряновския край, което за по-малко от година бе представено в редица изложби, форуми, предавания и мероприятия. 

България е представена в авторския проект със сюжетите Старият Пловдив, Централен военен клуб София, Пернишката крепост, Лазаровден в Етъра, Полята с рапица, Розобер, Хан Хаджи Николи във Велико Търново, Рупите-Мелник и Петрич, Двореца в Балчик, Житени поля, Лавандулата, Паметника на Свободата - Шипка, Царевец, Габрово, Жеравна, Арбанаси, Соколски манастир, Смолян, Трявна, Копривщица, Боженци, Махала Баба Стана, Средногорието, Люлките на християнството – София, Етнографски музей на открито „Етър” през зимата и каменния мост на Колю Фичето в Дряново. 

На откриването на изложбата в Дряново, присъстваха 6 от  участничките в проекта. Пред публиката бе презентиран специално създаденият филм, с хронологията на снимките, както и представителна изложба с 30 снимки, отразяваща най-добрите кадри от проекта. Първанов разкри, че предстои да експонира творбите си и да организира представянето им на още много места в страната, като идеите му се простират много по-далеч от изградените 30 сюжета. "Целта е да се разшири образът на България, като в изложбата се включат още много места от страната, с което да бъде създаден един съвременен алманах на българщината, който гордо да представяме не само у нас, но и в чужбина" - заяви самия автор на проекта. 

 

Изложбата Изложбата Изложбата Изложбата Изложбата Изложбата
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново