Община
Община
Туризъм
Новини

Призови места заеха дряновските ученици, в областните кръгове на Ученически игри 2017/2018

За пореден път дряновските ученици се проявиха като отличници, този път с участието си в областния кръг по шахмат на Ученически игри 2017/2018. Състезанието се проведе на 14 март в ПТГ „Д-р Н. Василиади“, в гр. Габрово.
Дряновският отбор от СУ „Максим Райкович“, категория V – VII клас, извоюва първото място и се класира за зоналния кръг на ученическите игри, който ще се проведе следващия месец, в гр. Ловеч. Шампионите заслужено заеха първата позиция, като победиха габровци с резултат 3 : 1.
При шахматистите, в категория VIII - X клас, половин точка раздели дряновци от първото място. След оспорвана игра, учениците от Дряново и Севлиево си поделиха резултат 2 : 2 в първите 4 партии, но във финалната среща нашият отбор отстъпи и се класира на 2-ро място.
Ето и имената на участниците в двата отбора:
V –  VІІ клас: Симон Стаменов Минчев, Димитър Даниелов Данков, Божидар Веселинов Пенчев, Моника Валентинова Николова.
VІІІ – Х клас: Трифон Иванов Донков, Станислав Николаев Йорданов, Христо Руменов Христов, Гергана Иванова Марева.

Ден по-късно, на 15 март, в Спортна зала „Дан Колов“ в гр. Севлиево, се проведе областния кръг на ученическите игри по тенис на маса. Турнирът отново завърши в полза на дряновските ученици от V – VII клас, при СУ „Максим Райкович“. Отборът, в състав Дейвид Симеонов, Венцислав Маринов, Кристиан Дамянов, Иван Христов и Радослав Лясов, надви над конкурентите от съседните общини и се класира за зоналния кръг в Горна Оряховица, който ще проведе през месец април. Момчетата от Дряново победиха тревненци с
4 : 1, а след това отбелязаха победа и над Севлиево, с което заеха призовото първо място.

Ръководител на отборите от дряновското средищно училище е г-н Мартин Маринов Кръстев – преподавател по Физическо възпитание и спорт в СУ “Максим Райкович“.

                  

Призови места заеха дряновските ученици, в областните кръгове на Ученически игри 2017/2018 Призови места заеха дряновските ученици, в областните кръгове на Ученически игри 2017/2018 Призови места заеха дряновските ученици, в областните кръгове на Ученически игри 2017/2018 Призови места заеха дряновските ученици, в областните кръгове на Ученически игри 2017/2018 Призови места заеха дряновските ученици, в областните кръгове на Ученически игри 2017/2018 Призови места заеха дряновските ученици, в областните кръгове на Ученически игри 2017/2018
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново