Община
Община
Туризъм
Новини

Ловно-рибарските дружини от дряновския район закриха сезона подобаващо, с празнична програма

Тържественото посрещане на ловците и рибарите от ловния сезон, се превърна в традиция за Дряново. Затова и тази година, студеният съботен ден на 24-ти февруари, не попречи на десетте ловно-рибарски дружини от района да отпразнуват закриването на сезона с много поздравления, наздравици, музика и цели три диви печени прасенца.

Председателят на СЛРД "Стринава" Рачо Рачев поднесе венец пред паметната плоча, символизираща дълголетното ловно-рибарско движение в Дряново, а с химна на ловците бяха приветствани знаменосците от всички дружини. Ловният празник се организира съвместно от дряновското ловно-рибарско сдружение и Община Дряново, с любезното съдействие на Парк хотел Дряново. Кметът на община Дряново инж. Мирослав Семов поздрави всички за успешно отминалия сезон и сподели гордостта си с дряновския ловен празник, който е единствен по рода си в България.

За да бъде приет в дружеството, най-младият ловджия Тихомир Тотев прочете клетвата на ловеца, а най-дългогодишният член на ловното движение Нено Цвятков пожела на всички много точни попадения и наслука. Изненада за всички бе, че член на дружеството стана и кметът. Господин Семов получи своя риболовен билет и рибарска карта лично от председателя на ловно-рибарското дружество. Бяха раздадени много колективни и индивидуални награди за принос в развитието на ловното и риболовното движение и за заслуги в укрепване единството на организацията. Персонални награди за принос бяха връчени на Тотю Тотев от ловната дружина на село Янтра, Илия Пеев от Соколово; Александър Ганев от 1-ва дряновска дружина; Митко Станчев от дружина Царева ливада; Иван Банов и Митко Рачев от Гостилица; Георги Караиванов - Соколово. Стана ясно, че ловецът с най-много убити диви прасета е Валентин Николаев Колев, със 7 точни попадения през този сезон, а за най-добър рибар бе обявен Минчо Минчев. Награда за отстрел на най-много хищници получи Данчо Несторов, а за най-голям брой отстрелян пернат дивеч - Татяна Рачева. Анелия Миткова получи приз за укрепване единството в сдружението, а за карък на сезона провъзгласиха Николай Димитров от дружина Соколово.

За доброто настроение на всички, се погрижиха Певческа група "Ганчовските снахи" и Танцов състав "Ороигралец" при НЧ "Денчо Славов - 1900", с . Ганчовец.

Ловно-рибарските дружини от дряновския район закриха сезона подобаващо, с празнична програма Ловно-рибарските дружини от дряновския район закриха сезона подобаващо, с празнична програма Ловно-рибарските дружини от дряновския район закриха сезона подобаващо, с празнична програма Ловно-рибарските дружини от дряновския район закриха сезона подобаващо, с празнична програма Ловно-рибарските дружини от дряновския район закриха сезона подобаващо, с празнична програма Ловно-рибарските дружини от дряновския район закриха сезона подобаващо, с празнична програма Ловно-рибарските дружини от дряновския район закриха сезона подобаващо, с празнична програма
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново