Община
Община
Туризъм
Новини

Квалификационен обмен на Обществения съвет за интеграция на малцинствата

На 27 и 28 април 2018 г. Общественият съвет за интеграция на малцинствата беше на работно посещение в гр.  Нова Загора, съгласно заложените дейности в Общинския план за  интегриране на ромите в Община Дряново за 2018 г.
Общественият съвет е консултативен и координиращ орган, подпомагащ провеждането на политиката за интеграция на малцинствата на общинско ниво.
Целта на квалификационния обмен е да се подобри работата за по-пълното обхващане на децата, включително и на тези от ромски произход в предучилищна и училищна възраст и за приобщаването им към българската езикова среда и осигуряване на равен старт при постъпване в училище.
Темите в обмена бяха съсредоточени върху добрите практики по въпросите на интеграцията и работата в детските градини и учебните заведения в града домакин.
В тази връзка бяха посетени ДГ „Бодра смяна , СУ „Иван Вазов“ и Професионална гимназия  по селско стопанство.
На 27.04.2018 г.  беше посетена и детска седянка на открито под наслов „Чедо, разкажи ми приказка“, където малчуганите изявиха актьорските си дарби с пресъздаване на откъси от любими български народни приказки.
Особено добро впечатление направи дейността на Професионалната гимназия по селско стопанство. Бяха представени успешни практики по обхващане на учениците от ромски произход в училищна възраст, работата по проекти и новите придобивки, които превръщат училището сред най-модерните, отговарящи на съвременните изисквания учебни заведения.
На 28 април, работната среща завърши с посещение на Фолклорния събор „Еленово“ 2018, който се провежда за втора поредна година. Целите, които си поставят организаторите на събора са съхраняване песенния, танцов и инструментален фолклор на България и приобщаване на младото поколение към ценностите на фолклорните традиции. Над  200 участници от цяла България се включиха в неповторимата атмосфера и заредиха присъстващите с вяра и оптимизъм чрез своите песни, танци и музика.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 12 13 14
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново