Община
Община
Туризъм
Новини

Зрелостниците от шест строителни гимназии бяха символично посветени в майсторство

Третата среща на професионалните гимназии по строителство, архитектура и геодезия събра ученици и ръководители от строителните училища в Бургас, Велико Търново, Габрово, Плевен, Шумен и Ямбол, в родния град на Първомайстора. Събитието, под надслов "Достойни наследници на майстор Колю Фичето" се проведе под патронажа на Камарата на строителите в България и организацията на Община Дряново и Исторически музей - Дряново. Официални гости на срещата бяха Областният управител на Област Габрово Невена Петкова и заместник-областният управител Росен Цветков, Изпълнителният директор на Камарата на строителите в България инж. Мирослав Мазнев, както и председателят на областната структура на строителната камара Богомил Петков, господин Жулиян Гочев - представител на Министерство на образованието и науката и господин Георги Маринов - Началник на Регионално управление на образованието - Габрово. 

Повод за гордост бе откриването на обновения парк, в близост до каменния мост на Колю Фичето. Кметът на община Дряново инж. Мирослав Семов, заедно с г-н Богомил Петков и шестима ученици от строителните гимназии, прерязаха трикольорната лента, с което официално бе открит архитектурния парк "Камъкът вечен".

На церемонията по посвещаване в майсторство на зрелостниците от професионалните строителни училища бяха връчени майсторски престилки и сандъчета, с които инж. Семов и инж. Мазнев дариха младите строители на модерна България.

Зрелостниците от шест строителни гимназии бяха символично посветени в майсторство Зрелостниците от шест строителни гимназии бяха символично посветени в майсторство Зрелостниците от шест строителни гимназии бяха символично посветени в майсторство Зрелостниците от шест строителни гимназии бяха символично посветени в майсторство Зрелостниците от шест строителни гимназии бяха символично посветени в майсторство Зрелостниците от шест строителни гимназии бяха символично посветени в майсторство Зрелостниците от шест строителни гимназии бяха символично посветени в майсторство Зрелостниците от шест строителни гимназии бяха символично посветени в майсторство Зрелостниците от шест строителни гимназии бяха символично посветени в майсторство Зрелостниците от шест строителни гимназии бяха символично посветени в майсторство
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново