Община
Община
Туризъм
Новини

Светослав Казаков покори връх Абу Али Ибн Сина (бивш връх Ленин) (7 134 м.)

Дряновецът Светослав Казаков покори връх Абу Али Ибн Сина (бивш връх Ленин) (7 134 м. ). Само преди броени дни, заедно с Младен Георгиев от Пловдив, атакуваха втория по височина връх в планината Памир в Азия. „С това постижение искаме да изкажем огромната си признателност на човека, който ни вдъхновява и показа, че мечтите и целите трябва да са високи и предизвикателни, както и да сме устремени в тях до осъществяването им - Боян Петров. Отправяме апел към българските политици за запазване на българската природа, такава каквато е. По- красива и разнообразна от нея няма!!!“ - сподели часове след изкачването Светослав Казаков и добави:

„Изказваме и благодарност към нашите спонсори, които ни подкрепиха и подпомогнаха за осъществяването на това начинание - Axsport, Община Дряново и Юръпиън Бединг Къмпани ЕАД. За нас това бе поредната успешна крачка от пътя, по който сме избрали да вървим. Благодарим на всички за интереса и подкрепата!“ А ето и коментара на кмета на община Дряново инж. Мирослав Семов: „Знамето и гербът на Община Дряново са на високия връх, държани от едни достойни мъже. Гордеем се с вас, момчета! Дряново Ви аплодира и желае нови и още по- големи успехи!

Ще припомним, че през август миналата година  нашето момче се завърна от успешна експедиция до връх Елбрус - най-високия планински връх в Европа, разположен на 5 642 м. надморска височина, в планинската система Голям Кавказ на територията на Русия.

 

Казаков 1 Казаков 2 Казаков 3
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново