Община
Община
Туризъм
Новини

547 ученика прекрачват прага на дряновските училища днес

С тържествена церемония ще бъде открита новата 2018/ 2019 учебна година.  472 ученика посреща СУ „Максим Райкович“.  54 първокласника с трепет и вълнение за първи път влизат в класните стаи на дряновското школо. 75 са възпитаниците на ПГИ “Рачо Стоянов“, разпределени в пет паралелки, като за втори път се реализира прием по специалността „Машини и системи с ЦПУ“- дуална форма на обучение.  И в двете училища е създадена  необходимата организация за безпрепятствено стартиране на учебния процес.

Ще припомним, че Министерството на образованието и науката отпусна близо 55 хиляди лева целеви средства за обособяване и оборудване на интерактивни кабинети в СУ „Максим Райкович“- по биология и здравно образование, химия и опазване на околната среда, физика и астрономия, математика. Със собствени средства на училището всички кабинети са основно ремонтирани и ще бъдат оборудвани с интерактивни дъски, маси, пособия и лаптопи за всеки ученик. Благодарение на финансирането децата ще се обучават в модерни учебни условия, което предполага, че мотивацията им за усвояване на знания ще се увеличава, а учителите ще имат възможност да прилагат нови и разнообразни методи на работа.

Училището кандидатства и по Национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“, модул „Осигуряване на ученически шкафчета”. Със собствени средства и съфинансиране от Министерството на образованието и науката се закупуват шкафчета за целия начален етап, в които учениците да съхраняват учебници, учебни комплекти, учебни помагала и други материали, необходими за осъществяване на образователния процес, както и екипите за физическо възпитание и лични вещи. Очакваният резултат е олекотяване на ученическата раница. А чисто нов, 32 местен автобус, е изключителната придобивка за децата на Дряново. При посещението си в града преди няколко месеца, Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев разговаря с ръководството на Общината, а  на срещата бе споделена и необходимостта от училищен автобус. Чисто новото возило вече е факт и с него ще се подпомогне транспортирането на 66- те пътуващи до Дряново деца.

Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново