Община
Община
Туризъм
Новини

На официална церемония в столицата обявиха Дряново като Община за културно-исторически туризъм за 2018 година

Министерство на туризма връчи Годишните награди за туризъм за 2018 г. Официалната церемония се състоя в Централния военен клуб в София. В третото издание на престижния формат, Община Дряново се нареди сред големите победители, като спечели отличието "Община за културно-исторически туризъм за 2018 г." Призьорите във всички 16 категории бяха излъчени след гласуване в официалния сайт на министерството. 

Наградата получи председателят на Общински съвет - Дряново г-н Георги Казаков. Той благодари на всички, които с гласа си допринесоха за високия приз. "Вярвам, че градът на Колю Фичето заслужава тази награда и ще продължим да работим усърдно за утвърждаването на Дряново като туристическа дестинация", заяви Казаков, след като поздрави г-жа Ангелкова за престижната инициатива на туристическото министерство. Наградата на Дряново връчи ректорът на софийски университет професор Анастас Гержиков. По думите му, категорията за културно-исторически туризъм е най-българската гатегория и. Той сподели радостта си, че има честта да връчи тази награда на Дряново и призова българското общество да цени и пази паметта за наследството на България.

Домакинът министър Николина Ангелкова приветства гостите, като подчерта приноса на бизнеса, неправителствения сектор и местната власт за високото качество на туристическия продукт на страната. „Тази церемония е символ на всеотдайната работа на всеки един от Вас“, посочи Ангелкова.

Водещите Ники Илиев и Диляна Попова прочетоха поздравителен адрес от председателя и главен изпълнителен директор на Световния съвет за пътувания и туризъм (WTTC) Глория Гевара. В обръщението си тя заявява, че туризмът е ключов сектор за икономиката на България и е сред бързо развиващите се индустрии. „За изминалата година приносът на отрасъла към БВП на страната е седмият най-висок в Европейския съюз“, посочи Гевара и поздрави България за постиженията й в сектор „Туризъм“. 

Председателят на Народнито събраниед Цвета Караянчева отбеляза, че туризмът не трябва да бъде нещо допълнително, а гръбнакът на българската икономика. Официални гости на събитието бяха и вицепремиерът Мариана Николова, министърът на спорта Красен Кралев, председателят на Комисията по култура в 44-тото Народно събрание Вежди Рашидов, народни представители, дипломатически лица.

На линка по-долу можете да видите цялата церемония и всички победители:
https://www.facebook.com/nikolinaangelkovaofficial/videos/341753713286367/UzpfSTE1MjMyODgwNTEyNTcyMjk6MjE0NTU0NjU5NTY5ODAzNQ/

 

На официална церемония в столицата обявиха Дряново като Община за културно-исторически туризъм за 2018 година На официална церемония в столицата обявиха Дряново като Община за културно-исторически туризъм за 2018 година На официална церемония в столицата обявиха Дряново като Община за културно-исторически туризъм за 2018 година На официална церемония в столицата обявиха Дряново като Община за културно-исторически туризъм за 2018 година На официална церемония в столицата обявиха Дряново като Община за културно-исторически туризъм за 2018 година На официална церемония в столицата обявиха Дряново като Община за културно-исторически туризъм за 2018 година На официална церемония в столицата обявиха Дряново като Община за културно-исторически туризъм за 2018 година
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново