Община
Община
Туризъм
Решения

Допълнителен протест на ОП-Габрово против чл.4 ал.1 и чл.27 ал.1 от Наредбата за условията и реда за установяване на жилищни нужди и за настаняване под наем в общински жилища

 

На 15.01.2019г в ОбС-Дряново е внесен Допълнителен протест от прокурор при ОП-Габрово против чл.4 ал.1 и чл.27 ал.1 от Наредбата за условията и реда за установяване на жилищни нужди и за настаняване под наем в общински жилища. С допълнителния протест прокурор Генжов иска Административен съд – Габрово да се произнесе с решение, с което да отмени чл.4 ал.1 и чл.19 ал.1 т.1 от Наредбата, в частта, в която предвиждат условие за кандидатите да са „български граждани“, като противоречащи на по-високи по степен нормативни актове – чл.26 ал.2 от Конституцията на РБ и на Закона за общинската собственост, както и отмяна на целият текст на чл.27 ал.1 от Наредбата като противоречащ на чл.45 ал.1 от ЗОС. Във връзка с протеста в АС-Габрово е образувано адм. дело №336/2018г.

Съгласно разпоредбите на чл.190 от АПК, оспорването не спира действието на подзаконовия нормативен акт, освен ако съдът постанови друго. Определението на съда по ал.1 за спиране действието на подзаконовия нормативен акт се обнародва по начина, по който е бил обнародван актът, и влиза в сила от деня на обнародването.


Дата на публикуване: 22.1.2019г.

 


 Допълнителен протест от ОП-Габрово

 Протест от ОП-Габрово

 Наредбата за условията и реда за установяване на жилищни нужди и за настаняване под наем в общински жилища

Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново