Община
Община
Туризъм
Новини

Община Дряново и Футболно училище Балъков ще реализират детски футболен лагер в Дряново

От 4 до 7 юли това лято, „Футболно училище - Балъков“, създадено в Германия, близо до Щутгарт, организира първи детски лагер на родна земя. Новината бе разгласена вчера, на официална пресконференция в София. На 2 терена в Дряново, 120 участници, на възраст от 7 до 14 години ще учат правилата на играта, в духа на немската школа, с помощта на 13 треньори. Тримата най-добри млади футболисти ще имат възможността да пътуват до Щутгарт и ще бъдат включени в тридневен камп.

„В Дряново има традиции в развитието на детско-юношеския футбол и спорт. Организирахме най-големия лагер на Милан с 250 деца. Сега искаме да отдадем почит и да свържем кампа с футболните легенди, които са развявали българския флаг“, сподели кметът инж. Мирослав Семов в своето изявление. Идеята за професионално организиран лагер възниква още миналата година, когато главният мениджър на Етър ВТ и ръководството на Община Дряново създават партньорство, във връзка с тренировъчния процес на великотърновския отбор. „Необходимо беше време, за да стане всичко, както трябва“, обясни Балъков на представянето на проекта в Пресклуб „България“. В разговора участва и неговият съотборник от САЩ’94 Пламен Николов, роден в Дряново. „Адмирации за инициативата“, бяха думите на бившия вратар. “Ще помагам с каквото мога“, обеща той и пожела успешна реализация на предстоящото начинание. „За да е качествена подготовката, на един терен не бива децата да бъдат повече от 60, т.е. 120 на двете игрища“, поясни  Балъков.

Община Дряново и Футболно училище Балъков ще реализират детски футболен лагер в Дряново Община Дряново и Футболно училище Балъков ще реализират детски футболен лагер в Дряново
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново