Община
Община
Туризъм
Новини

Кметовете на Дряново, Севлиево и Сухиндол дадоха старт на дейностите по проект за разделно събиране и рециклиране на био-отпадъци

С официална церемония "Първа копка" стартира реализацията на Проект "Прилагане на децентрализиран модел за управление на био-отпадъците, в общините Севлиево, Дряново и Сухиндол, включително изграждане на необходимата техническа инфраструктура - система за разделно събиране и съоръжение за рециклиране на събраните био-отпадъци.

Проектът се финансира от Оперативна програма "Околна среда" 2014 - 2020, а стойността му е 2 230595.39 лв., от които 1 155812.45 лв. са от европейско финансиране и 274 908.08 лв. национално съфинансиране. 

Предстои да бъдат изградени 2 съоръжения за компостиране в Дряново и Севлиево и 3 площадки за компостиране на място. Компостиращите инсталации имат капацитет съответно 900 т. и 3000 т. годишно третирани биоразградими отпадъци. 

За начало на успешното начинание, отец Георги отслужи водосвет за здраве и благоденствие, а кметовете инж. Мирослав Семов, д-р Иван Иванов и инж. Пламен Чернев направиха първата копка на терена на компостиращата площадка край Дряново. Гост на церемонията бе заместник-областният управител на област Габрово Росен Цветков, както и представители на фирмите изпълнители по проекта.

 

Кметовете на Дряново, Севлиево и Сухиндол дадоха старт на дейностите по проект за разделно събиране и рециклиране на био-отпадъци Кметовете на Дряново, Севлиево и Сухиндол дадоха старт на дейностите по проект за разделно събиране и рециклиране на био-отпадъци Кметовете на Дряново, Севлиево и Сухиндол дадоха старт на дейностите по проект за разделно събиране и рециклиране на био-отпадъци Кметовете на Дряново, Севлиево и Сухиндол дадоха старт на дейностите по проект за разделно събиране и рециклиране на био-отпадъци Кметовете на Дряново, Севлиево и Сухиндол дадоха старт на дейностите по проект за разделно събиране и рециклиране на био-отпадъци Кметовете на Дряново, Севлиево и Сухиндол дадоха старт на дейностите по проект за разделно събиране и рециклиране на био-отпадъци
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново